José Martí: "El nostre objectiu és que els diners de la Diputació servisca per a millorar la vida de les persones que resideixen en els xicotets pobles d'interior"

José Martí: "El nostre objectiu és que els diners de la Diputació servisca per a millorar la vida de les persones que resideixen en els xicotets pobles d'interior"
30/04/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta, Patricia Puerta, han visitat els Serveis de Promoció de l’Autonomia Personal (antigament conegudes com a unitats de respir) i les associacions de majors de les localitats de Palanques i Zorita a la comarca dels Ports, on han sigut rebuts per l’alcaldessa Lucía Martí i l’alcalde José Ramón Guarch. També ha participat en la visita el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez. Són instal·lacions amb les quals en paraules del mateix Martí, “es posa de manifest que els nostres pobles poden estar despoblats, però no estan abandonats”. Es refereix al fet que “la Diputació ha augmentat considerablement els recursos que es transfereixen als ajuntaments perquè les persones puguen continuar vivint en el territori, rebent el millor servei possible”. Segons explica, “la nostra obsessió és que els diners de la Diputació servisca per a millorar la qualitat de vida de les persones que resideixen als pobles d’interior”.

És un missatge en el qual ha volgut incidir el president, assenyalant que “la Diputació progressista de Castelló aposta per l’ampliació i la millora dels serveis municipals perquè considerem que és necessari fer-ho a l’hora d’afrontar el repte demogràfic”. En aquest sentit, ha assenyalat que “la despoblació és una forma de desigualtat que nosaltres volem superar des de la millora dels serveis”.

La vicepresidenta

En similars termes s’ha pronunciat Patricia Puerta, qui ha destacat que “reforcem els serveis socials a l’interior per a combatre la despoblació, amb recursos dirigits fonamentalment a l’atenció de la gent gran”.

La vicepresidenta ha recordat que l’acció de govern de la Diputació progressista de Castelló segueix unes línies estratègiques que es veuen avalades per les xifres, ja que en una localitat com Palanques, el cens de la qual és de 37 persones, la inversió a través de les diferents àrees en 2020 va superar els 125.000 euros, i en Zorita, amb 114 habitants, es va aconseguir la xifra de quasi 159.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari