La Diputació de Castelló respon a les demandes dels ramaders i adapta els corrals de l'escorxador comarcal de la Plana per a guanyar en seguretat i benestar

Marta Barrachina, atén amb agilitat la demanda que els ramaders li van transmetre fa poc més d’un mes i millora les instal·lacions per a facilitar la descàrrega dels bous de lídia

La Diputació de Castelló respon a les demandes dels ramaders i adapta els corrals de l'escorxador comarcal de la Plana per a guanyar en seguretat i benestar
24/09/2023 -

La primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha atés amb agilitat les demandes que fa poc més d’un mes van presentar els professionals del sector ramader per a reforçar la seguretat i benestar animal en l’escorxador comarcal de la Plana. Amb una inversió que supera els 39.000 euros, “hem condicionat les instal·lacions situades a Borriana millorant el servei i minimitzant les incidències i riscos d’ordre sanitari exposades pels professionals a la presidenta de la Diputació”.

Així ho ha manifestat Sergio Fornas, diputat provincial d’Escorxadors, qui ha visitat les instal·lacions després de la inversió realitzada amb l’objectiu de conéixer de primera mà les millores realitzades. “El projecte, que ha permés adaptar els corrals i quadres de boví salvatge, ens permet obrir noves vies de treball i reforçar els serveis que es presten al sector ramader”.

Però sobretot, ha assenyalat Fornas, compleix el compromís de la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, i del seu equip de govern amb el sector taurí. “La nova corporació que lidera Marta Barrachina ha sigut conscient des del minut zero de la necessitat d’abordar actuacions que donen solució a les inquietuds del sector taurí que tan important i crucial és a la nostra província. I no sols ho ha dit, ho ha fet”, ha afirmat el diputat.

“La nostra presidenta va prendre nota de les demandes dels ramaders, transportistes, carnissers i veterinaris amb els quals es va reunir i que van exposar amb detall les dificultats amb les quals es trobaven a l’hora de descarregar els bous de lídia dels festejos de la província”. “Hem buscat una solució ràpida i eficaç, i hui ja es poden efectuar els processos de descàrrega d’animals, estabulació, supervisió veterinària i carnització dels caps de bestiar, en condicions de seguretat òptimes per al personal que fa aquests treballs”, ha manifestat Fornas.

El projecte ha consistit en el condicionament de 12 boxs en quadres de boví; la fabricació i col·locació d’un moll exterior metàl·lic de descàrrega animal; la fabricació i la instal·lació d’una passarel·la aèria de maneig i seguretat; la revisió d’element en maga de conducció i maneig; i, finalment, la instal·lació de polispast en zona reformada de 1.500 quilograms de pes.

Així mateix, en la zona de boxs “s’ha instal·lat un sistema de dutxa per nebulització per a millorar el benestar animal que al costat de la seguretat alimentària suposen dues de les grans inquietuds de l’equip de govern que presideix Marta Barrachina”. La reforma, precisament, “s’ha aconseguit una major eficiència sanitària i també de processos en les celebracions taurines”.

Cal recordar que la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb major nombre de festejos taurins d’Espanya. Durant la pandèmia els ramaders van haver de sacrificar en els escorxadors quasi 5.000 caps de bestiar destinats als festejos del bou al carrer, per la qual cosa el diputat Sergio Fornas s’ha compromés a continuar “ajudant i impulsant el sector taurí a la província de Castelló per a pal·liar aqueixes pèrdues i que continue aportant riquesa a l’economia local”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari