Marta Barrachina enalteix la Penyagolosa Trails amb la distinció al Mèrit Esportiu en el Dia de la Província 2024

ASICS Penyagolosa Trails és possiblement la prova esportiva que més gran fa la nostra marca Castelló Escenari Esportiu, ha assegurat la presidenta de la Diputació

Marta Barrachina enalteix la Penyagolosa Trails amb la distinció al Mèrit Esportiu en el Dia de la Província 2024
04/04/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, enaltix l’ASICS Penyagolosa Trails amb la distinció al Mèrit Esportiu en el Dia de la Província 2024.

La primera presidenta de la Diputació ha realitzat este anunci al costat del president del club Marató i Mitja, Tico Cervera, durant la inauguració commemorativa pel vint-i-cinqué aniversari de la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa (MiM). “ASICS Penyagolosa Trails és possiblement la prova esportiva que més gran fa la nostra marca Castelló Escenari Esportiu i la distinció al Mèrit Esportiu al ‘Gegant’ esportiu reforçarà el nostre vincle”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

L’exposició del vint-i-cinqué aniversari de la MiM oferix una mirada retrospectiva a la història i als moments rellevants, presentant una col·lecció de fotografies, records històrics, trofeus, samarretes, dorsals i moments destacats dels últims 25 anys de la carrera. Des dels seus començaments en 1999 fins a convertir-se en un dels esdeveniments més prestigiosos del calendari nacional de carreres de muntanya, l’exposició oferix als visitants l’oportunitat de submergir-se en la llarga història i l’esperit de la MiM.

La MiM és una prova esportiva que s’ha convertit en un referent d’àmbit nacional i internacional, deixant una empremta inesborrable en la comunitat esportiva provincial. “És un honor per a la província de Castelló comptar amb una carrera de renom mundial que ha perdurat durant 25 anys”, ha incidit la presidenta de la Diputació qui ha enaltit la prova esportiva, així com la CSP dient que “ASICS Penyagolosa Trails és la màxima expressió de l’esport a la nostra província i, per ser orgull de pertinença, de província i perquè mostra i visibilitza el nostre territori com a gran escenari esportiu, ha portat a atorgar-li la distinció esportiva en el Dia de la Província”.

El director d’ASICS Penyagolosa Trails, Tico Cervera, ha agraït a la Diputació Provincial de Castelló el guardó que rebran en la celebració del Dia de la Província 2024, el divendres 27 de setembre en el municipi de Tírig, i ha assenyalat que “estem encantats d’obrir les portes d’esta exposició commemorativa, que celebra no sols la MiM com a esdeveniment esportiu vertebrador de la província, sinó també la comunitat que ha crescut entorn d’ella durant els últims 25 anys”.

L’exposició estarà oberta al públic des d’este dijous 4 fins al 30 d’abril en el vestíbul de la Diputació de Castelló, brindant a tots els visitants l’oportunitat d’explorar la història i el llegat de la MiM al llarg dels anys.

Per a garantir una experiència inclusiva i accessible per a tots, s’han preparat panells explicatius locutats en diversos idiomes: castellà, valencià i anglés. Així, el públic pot submergir-se en la història en l’idioma de la seua elecció, la qual cosa permet una comprensió completa i una connexió més profunda. També per a agregar una dimensió interactiva, es presenten panells interactius i una sèrie de vídeos que involucren als visitants dins de la història.

La inauguració de l’exposició és l’avantsala a la prova esportiva que tindrà lloc dissabte que ve 20 d’abril. La MiM és una prova de resistència en règim de semiautosuficiència que partix des de la ciutat de Castelló, al nivell de la mar, per a acabar a Sant Joan de Penyagolosa. En un temps màxim de 15 hores, els corredors han de completar 60 km travessant les localitats de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Xodos i Vistabella, per a arribar a la meta situada a Sant Joan de Penyagolosa a 1.280 metres d’altura. Per part seua, la CSP és una ultratrail de semiautosuficiència de 106 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de pujada de 5.600 metres i de baixada de 4.400 metres. Els corredors han de completar la prova en un temps màxim de 25 hores 45 minuts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari