La Diputació impulsa el programa Castelló Sènior com un aliat per a desestacionalitzar el turisme a la província

La Diputació impulsa el programa Castelló Sènior com un aliat per a desestacionalitzar el turisme a la província
03/04/2024 -

“Som un destí molt atractiu i tranquil perquè les persones majors de la nostra província gaudisquen durant tot l’any”. Amb estes paraules, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha mostrat el seu compromís per impulsar el programa Castelló Sènior com un aliat per a desestacionalitzar el turisme a la província.

“La província de Castelló és una destinació turística que capta l’atenció els 365 dies de l’any per les seues innombrables oportunitats i amb Castelló Sènior volem donar a conéixer, als nostres veïns, els molts racons que té la nostra província, amb la ferma convicció de desestacionalitzar la demanda turística de molts allotjaments i crear oportunitats econòmiques els 365 dies de l’any en els 135 municipis de Castelló”, ha ressaltat la presidenta de la Diputació.

En este sentit, la màxima representant de la institució provincial ha anunciat que el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ja ha publicat les bases per les quals es regix la concessió de places per al programa de vacacions per a majors Castelló Sènior per a la temporada 2024-2025. En total s’han aprovat 9.200 places i el programa, que forma part de l’estratègia turística provincial per a 2024 la qual perseguix el principal objectiu de desestacionalitzar, compta amb un pressupost d’1,2 milions d’euros.

El programa de vacacions Castelló Sènior té per objecte subvencionar parcialment el cost de paquets vacacionals a les persones majors de 55 anys residents a la província de Castelló amb activitats dissenyades per al desenvolupament personal i la possibilitat de conéixer diferents recursos turístics de la província de Castelló. A més, tal com ha assenyalat la presidenta del Govern Provincial, estes ajudes tenen com a finalitat “contribuir al benestar social dels majors residents a Castelló, incentivant l’envelliment actiu a través de la realització de viatges per la província”.

“La iniciativa Castelló Sènior ha demostrat al llarg de tots estos anys que és una ferramenta molt important, no sols per a potenciar l’envelliment actiu dels nostres majors, sinó també per a donar a conéixer el patrimoni cultural i natural de la nostra província i generar una injecció econòmica molt important per a tot el sector turístic”, ha expressat la presidenta de la Diputació. D’esta manera, Marta Barrachina ha insistit en la importància d'”augmentar l’aportació econòmica a este programa per a poder arribar a més usuaris i generar més oportunitats en el sector, sobretot, fora de la temporada alta”.

Sobre este tema, el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, ha destacat l’aposta que fa este equip de govern per desestacionalitzar el turisme a Castelló i ha assegurat que “amb Castelló Sènior contribuïm al fet que els hotels i restaurants continuen mantenint la seua activitat durant tot l’any”. “Entenem este programa com una manera de revitalitzar i mantindre l’ocupació durant la temporada baixa i posarem tots els nostres esforços perquè este Castelló Sènior continue creixent any després d’anys i cada vegada es puguen beneficiar més castellonencs”, ha subratllat Andrés Martínez.

Quant al desenvolupament del programa, s’han représ les diverses opcions que oferix Castelló Sènior per al present exercici. D’una banda, el ‘Programa de Vacacions en la Costa de Castelló’ comprén l’estada durant 6 dies i 5 nits en hotels i aparta-hotels situats en la zona costanera de la província de Castelló, amb entrada diumenge i eixida divendres, en règim de pensió completa, un mínim de dues excursions de migdia a recursos turístics o municipis de la província de Castelló, i inclou el transport des de la capital de la província de Castelló.

Quant a ‘Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural’, es realitzaran durant 3 dies i 2 durant els dies laborables, que inclouen l’estada en hotels i aparta-hotels situats en municipis de l’interior de la província de Castelló, en règim de mitja pensió. Els esmorzars es faran en restaurants de qualitat mitjana en les localitats on es fan les visites, incloent-hi tant el transport des de la capital de la província de Castelló, com els desplaçaments que hagen de produir-se durant els dies que dura la ruta.

I finalment, els torns vacacionals per a les ‘Estades en Balnearis’ comprén l’estada de 6 dies i 5 nits en hotels i aparta-hotels situats a la província de Castelló en el mateix municipi que el Balneari de destí en règim de pensió completa, tres tractaments diaris mínims en Balnearis d’aigües miner-medicinals de la província de Castelló i inclou el transport des de la capital de la província de Castelló.

“Amb estos tres programes perseguim l’objectiu de multiplicar les oportunitats econòmiques, laborals i socials que el turisme genera a la nostra província, mantenint hotels oberts els 365 dies de l’any”, ha ressaltat el vicepresident, qui ha finalitzat dient que “el sector hoteler és un dels motors econòmics més importants del nostre territori”.

Tota la informació de la present convocatòria es pot consultar en la web de la institució provincial www.dipcas.es, apartat subvencions del Patronat Provincial de Turisme (https://www.dipcas.es/va/subvencions.html?f=13049).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari