La Diputació obri el termini perquè els ajuntaments de la província definisquen el destí dels 31,7 milions del Pla Diputació Impulsa

La Diputació obri el termini perquè els ajuntaments de la província definisquen el destí dels 31,7 milions del Pla Diputació Impulsa
02/04/2024 -

La Diputació Provincial de Castelló ha obert la convocatòria del Pla Diputació Impulsa amb l’objectiu de dotar de més recursos i amb major autonomia als 135 municipis de la província.

La primera presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha anunciat l’aprovació de la convocatòria que regirà la concessió de subvencions del Pla Provincial d’Obres i Servicis Diputació Impulsa per als exercicis 2024-2025 i que ascendix a un total de 31.716,060 euros, “una inversió destinada a resoldre les demandes dels alcaldes, alcaldesses i ciutadans i que tots ells, visquen on visquen, tenen els mateixos servicis i tinguen les mateixes oportunitats”, ha expressat Marta Barrachina.

Amb eixe objectiu de donar la major i millor resposta a les necessitats dels municipis, i que el conjunt de la província siga competitiva i compte amb les mateixes oportunitats i serveis, l’equip de govern provincial ha configurat un Pla Provincial d’Obres i Serveis biennal, la qual cosa comporta al fet que els municipis tinguen la possibilitat d’executar obres de més envergadura.

Així mateix, com el seu nom indica, el nou pla impulsa als municipis, a les pedanies i a les mancomunitats per a, així, impulsar al conjunt de la província. Per a l’elaboració d’este pla, l’equip de govern ha exercit una labor d’escolta real dels veïns de la província i dels seus alcaldes i alcaldesses per a conéixer les seues necessitats més urgents. D’eixa escolta activa i amb el compromís de ser una Diputació àgil, útil i pròxima, el govern provincial s’ha marcat l’objectiu que les ajudes arriben d’una forma més àgil, directa i que responguen a les necessitats reals de cadascun dels ajuntaments.

Destacar que el Pla Diputació Impulsa va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent i la Diputació Provincial ha augmentat els recursos, ja que la seua consignació s’ha incrementat en aproximadament un milió d’euros respecte a l’anterior pla.

Una altra de les característiques del pla és la possibilitat que tenen els ajuntaments per a destinar fins a un 40% del pla a despesa corrent. En eixe sentit, s’ha de destinar un mínim del 60% de la quantitat màxima subvencionada a obres, mentre que el 40% restant pot destinar-se a despesa corrent, això és, aquells recursos destinats a atendre les despeses corrents en béns i serveis, necessaris per a l’exercici de les activitats de l’entitat beneficiària destinats al funcionament dels servicis públics municipals.

Així mateix, este pla també reafirma la voluntat de l’executiu provincial d’ajudar als més xicotets, per això s’incrementen les aportacions als municipis que tenen sobre la seua gestió pedanies. A més, Diputació Impulsa també engloba totes les ajudes a les mancomunitats, per la qual cosa “este pla plasma les necessitats de tot el territori i estem sumant esforços perquè estes inversions arriben com més prompte millor a tots els municipis de la nostra província”, ha afegit la presidenta Marta Barrachina.

Després de l’aprovació de la convocatòria i la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) prevista per a este dijous dia 4, el vicepresident i responsable de l’àrea de Bon Govern, Héctor Folgado ha explicat que es procedirà a l’obertura del termini de presentació de sol·licituds que serà d’un mes a partir de la publicació en el BOP. Així, “després del termini de presentació de sol·licituds, l’aprovació inicial i el seu corresponent període d’al·legacions, en la segona quinzena del mes de juny es procedirà a l’aprovació definitiva”, ha confirmat el vicepresident.

Quant a l’import global del Pla Diputació Impulsa per als exercicis 2024-2025, Héctor Folgado, ha explicat que de l’import total destinat als ajuntaments, per a inversió es destinen 18.116.116 euros, mentres que per a serveis és de 12.110.744 euros. Per a les mancomunitats hi ha reservats 520.320 euros per a inversions i 786.880 euros per a serveis. Finalment, l’import destinat a entitat local menor, la inversió ascendix a 79.200 euros i l’import per a serveis és de 52.800 euros.

El vicepresident Héctor Folgado ha incidit en el fet que l’escolta “si l’escolta activa i la proximitat ha sigut essencial per a elaborar les bases del Pla Diputació Impulsa, continuarem reforçant eixa atenció i escolta en primera persona per a comprovar com es materialitzarà este pla”. Sobre este tema, el vicepresident Héctor Folgado, al costat de tècnics de l’administració provincial, han realitzat una sèrie de reunions tant amb alcaldes i alcaldesses com amb els tècnics municipals amb l’objectiu d’acostar el Pla Impulsa per a una millor i major aplicació en els 135 municipis de la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari