La Diputació treballa en la creació d'una xarxa de municipis per a lluitar contra la violència de gènere

L’objectiu d’aquest projecte és dotar de majors recursos als ajuntaments per a fomentar l’educació en igualtat i acabar amb aquesta xacra social

La Diputació treballa en la creació d'una xarxa de municipis per a lluitar contra la violència de gènere
10/07/2021 -

La Diputació de Castelló promourà en 2022 la creació d’una xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere. L’àrea d’Igualtat, dirigida per la vicepresidenta Patricia Puerta, definirà durant el segon semestre de l’any els pilars que sustentaran aquesta nova figura de treball cooperatiu, que ambiciona dotar de majors recursos als ajuntaments per a fomentar l’educació en igualtat i per a combatre la xacra social de la violència.

Puerta ha assenyalat que “vivim un moment d’emergència feminista i això fa més necessari que mai que la Diputació i els municipis compartisquen esforços per a assolir la igualtat de gènere i acabar amb qualsevol tipus de violència contra les dones“. Aquesta iniciativa estarà dotada amb un pressupost inicial de 20 mil euros, tot i que la previsió és que vaja en augment en els pròxims anys.

En les pròximes setmanes es convocaran reunions amb veus expertes en àmbits com la sanitat, l’educació i l’atenció a les víctimes a fi d’articular un comité de treball que promoga la constitució de la nova xarxa de municipis. Serà aquest grup el que s’encarregarà de fixar els objectius-marc i la redacció dels reglaments de funcionament i d’adhesió de les localitats interessades. “Volem que aquesta xarxa siga fruit del consens i de les aportacions de tots els sectors de la societat, perquè quan es tracta d’anar contra la violència de gènere hem d’anar totes i tots a una”.

Malgrat que el projecte encara es troba en fase embrionària, des de la Diputació progressista fa mesos que es ve desenvolupant la idea, que està cridada a ser un dels projectes de legislatura de l’àrea d’Igualtat. En l’àmbit que ja s’està treballant és en la ‘mapificació’ de tots els recursos, tant locals com provincials i autonòmics, amb els que compta la província en matèria d’igualtat.

REUNIÓ AMB LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

Abans de concretar més detalls, la vicepresidenta ha mantingut una reunió amb la responsable de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València, Eli García, per a conéixer el funcionament del departament i del model de xarxa de municipis que des de 2018 funciona amb èxit a la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari