Marta Barrachina aconseguix un front comú en la Diputació i lidera la defensa de la costa de la província

Marta Barrachina aconseguix un front comú en la Diputació i lidera la defensa de la costa de la província
26/03/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, aconseguix un front comú i lidera la defensa de la costa de la província de Castelló.

El ple ordinari corresponent al mes de març ha aprovat una moció en defensa del litoral de la província, presentada pel Govern Provincial i que ha sigut recolzada per unanimitat de tota la corporació provincial. La moció aprovada inclou la petició d’una reunió amb la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, perquè la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, trasllade en primera persona les necessitats del litoral de la província de Castelló.

La primera presidenta ha agraït el suport de tots els grups polítics “en esta moció més que important”, i ha incidit en el fet que des de l’administració provincial es defén “tota la costa”, i ha ressaltat el valor del litoral com a “motor econòmic i turístic”.

A través d’esta moció, la Diputació de Castelló instarà el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic desistir de l’aprovació d’un nou Reial decret per a la modificació del Reglament de Costas que augmente l’arbitrarietat en la determinació de les partions i en els atorgaments de les concessions administratives en domini públic.

Així mateix, l’administració provincial també instarà el Govern d’Espanya a executar, amb urgència, totes i cadascuna de les actuacions programades en l’Estratègia de protecció de la Costa aprovada en 2015 per al tram comprés entre el Port de Castelló i el Port de Sagunt.

Així mateix, la institució provincial sol·licitarà al Ministeri que s’atenguen les peticions de la societat civil i les institucions insulars i autonòmiques amb caràcter previ a l’aprovació de qualsevol normativa que tinga afectació sobre el futur del litoral i, en particular, sobre la propietat de béns immobles o titularitat de concessions administratives localitzades en el litoral de la província.

L’inici d’un procés de reforma de la vigent Llei 22/1988, de 28 de juliol de Costas que permeta millorar la conciliació entre la protecció del domini públic marítim terrestre amb els drets consolidats dels ocupants i el reconeixement del valor etnològic, cultural i històric dels nuclis de població tradicionals per a atorgar-los protecció, també s’inclou en la moció aprovada per unanimitat en el ple de hui.

Unió en contra d’atacs extremistes

La unió de tots els grups polítics també ha sigut present en el ple de hui, en este cas en mode de declaració institucional. Sobre este tema, a través de la mateixa la Diputació Provincial de Castelló condemna els atacs, per minories radicals extremistes ocorreguts contra la Cosa Nostra i es manifesta públicament contra qualsevol tipus d’homologació institucional dels discursos d’odi i es declara compromés amb la finalitat d’evitar la proliferació d’esta classe de discursos i actuacions. Amb tot això, la Diputació Provincial de Castelló busca evitar la deshumanització de qui pensa diferent i, com a conseqüència, la banalització de la violència política.

La declaració institucional ha sigut motivada després de les agressions produïdes el passat 2 de març, durant les Festes de la Magdalena a Castelló quan un grup de persones d’extrema dreta, algunes encaputxades i amb el rostre cobert, armats amb barres de ferro i bats de beisbol, van irrompre al carrer San Miguel durant la celebració d’un concert organitzat per la Cosa Nostra i van perpetrar un atac indiscriminat cap a les persones que gaudien de la festa, deixant com a resultat una desena de ferits i una persona ingressada en l’UCI.

En un altre orde de coses, la sessió també ha aprovat una moció presentada pel Govern Provincial a través de la qual, la Diputació de Castelló mostra el seu suport a la proposició de llei orgànica contra l’ocupació il·legal i per a la convivència veïnal i la protecció de la seguretat de les persones i coses en les comunitats de propietaris, aprovada recentment al Senat. La moció ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern del Partit Popular i del grup Vox, amb l’abstenció del PSOE i amb el vot en contra del grup Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari