Marta Barrachina alça la veu per a “defensar sempre a la província en tot el que faça falta” enfront l'amnistia

Marta Barrachina alça la veu per a “defensar sempre a la província en tot el que faça falta” enfront l'amnistia
14/11/2023 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina alça la veu per a “defensar sempre a la província en tot el que faça falta” enfront d’acords que creguen desigualtats per als castellonencs. Així de rotunda s’ha manifestat la màxima representant de la institució provincial en el ple extraordinari celebrat este dimarts.

La sessió convocada a instàncies de l’equip de govern provincial del Partit Popular ha tingut com a únic punt de debat la defensa per la igualtat dels ciutadans davant la llei i el seu rebuig a l’amnistia. Una moció que ha sigut aprovada amb els vots de l’equip de govern provincial i el diputat de Vox, i els vots en contra del PSOE i Compromís.

La primera presidenta de la Diputació ha lamentat que el grup socialista, que ha abandonat el plenari durant la intervenció de la màxima representant de la institució provincial, no alce la veu davant el Govern central per a defensar les necessitats reals d’esta província. Com ha exposat Marta Barrachina “m’agradaria que el Partit Socialista es dirigira a Pedro Sánchez per a demanar-li que d’una vegada per sempre autoritze les ajudes que de veritat necessita el nostre sector ceràmic, que li recordaren que la regeneració de la nostra costa la tenim pendent, i que li recordaren que en els seus huit anys de govern no ha arribat cap infraestructura a esta província”.

La presidenta de la Diputació de Castelló s’ha preguntat, a més, “què guanyen els veïns, la indústria ceràmica, l’agricultura i la pesca de la nostra província amb acords com el pres per Pedro Sánchez per a aconseguir ser president del Govern?”. Marta Barrachina ha afegit que mentre hi haja partits polítics que donen suport a este tipus d’iniciatives “provocant esta desigualtat, en un camí fora de la Constitució, no trobaran cap acord amb este equip del Partit Popular”.

Amb la moció aprovada hui, la Diputació de Castelló manifesta que la convivència democràtica dins de la Constitució ha de continuar sent la fi última de l’activitat de tots els partits polítics.

Així mateix, la institució provincial urgeix al Govern d’Espanya al fet que propose un model de finançament que garantisca els principis d’igualtat i solidaritat i que siga fruit de l’acord entre tots, perquè els castellonencs siguen iguals en oportunitats a la resta del conjunt de la ciutadania. En eixe sentit, la moció mostra el seu rebuig davant qualsevol privilegi unilateral al marge de l’acord entre totes les comunitats autònomes i províncies.

El vicepresident i portaveu del govern, Héctor Folgado, ha explicat que l’equip de govern provincial va sol·licitar la convocatòria d’este ple extraordinari “perquè és extraordinària i urgent la situació que està vivint el nostre país en estos moments”.

El vicepresident ha afegit que “no hem assistit a una negociació legítima entre partits, hem assistit a una operació de compravenda, on es compra utilitzant com a moneda de canvi la justícia i l’ordre constitucional, i on el que es ven és Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari