Marta Barrachina anuncia que Vicente Traver Calzada rebrà l'Alta Distinció de la Província

Marta Barrachina anuncia que Vicente Traver Calzada rebrà l'Alta Distinció de la Província
27/03/2024 -

L’artista Vicente Traver Calzada rebrà l’Alta Distinció de la Província. Així ho ha donat conéixer la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló en el transcurs de l’acte de presentació del llibre “El retaule de l’Altar Major de la Cocatedral de Castelló de Traver Calzada”.

Amb la presència de l’artista i futur guardonat, la primera presidenta de la Diputació ha anunciat la decisió del Govern Provincial de reconéixer a l’artista de Borriana amb el màxim guardó que s’entregarà en el Dia de la Província 2024.

Com ha avançat la dirigent provincial, “ens estem implicant en la preparació d’un Dia de la Província 2024 molt especial, en el qual estarà molt present l’essència d’estos guardons, de la província i de la Diputació de Castelló”.

I quant a l’elecció dels guardonats, la primera presidenta de la Diputació ha explicat que “pel seu compromís amb la curiositat i l’art, molt especialment de la nostra província, hem decidit atorgar l’Alta Distinció a Vicente Traver Calzada, artista que va dedicar deu anys de la seua vida als deu murals que ennoblixen el hall d’este Palau Provincial”. Amb temes basats en moments decisius de la història castellonenca, costums i tradicions, monuments més representatius, llegendes i projectes de futur, estos murals s’han convertit en un punt de referència del panorama visual més complet de la província de Castelló. “Em fascina de les seues obres que cada pinzellada conta una història i que cada color murmura un secret”, ha expressat la presidenta del Govern Provincial.

A més de l’art de Traver Calzada que alberguen les parets de la Diputació de Castelló, l’artista també està més que present en l’Altar Major de la Cocatedral de Castelló, sent esta l’objecte de la publicació que s’ha presentat esta vesprada en la institució provincial.

Amb la presència del mateix artista i de l’autor, el Cronista Oficial de la Ciutat de Castelló des de 2006, Antonio José Gascó Sidro, el Saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha acollit l’acte de presentació de l’actuació i ampliació de la publicació “Crònica de l’Altar Major de la Cocatedral de Castelló”, “posant així la guinda final a un gran treball que romandrà en el llegat de la nostra província”, ha indicat la presidenta Marta Barrachina.

Per a Marta Barrachina, “els retaules majestuosos que adornen el Presbiteri de l’Altar Major de la Cocatedral, i que podem veure en el llibre que hui presentem ampliat, són verdaderes joies artístiques que narren amb mestratge les més sagrades històries”. “Cada panell és una obra maestra que ens captiva i enriquix més si cap este espai sagrat”, ha conclòs la presidenta de la Diputació de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari