Marta Barrachina reivindica el Pla Diputació Impulsa com a generador d'oportunitats i desenvolupament de tota la província

Marta Barrachina reivindica el Pla Diputació Impulsa com a generador d'oportunitats i desenvolupament de tota la província
15/03/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reivindica el Pla Diputació Impulsa com a generador d’oportunitats i desenvolupament de tota la província. Eixa aposta perquè el conjunt de la província siga competitiva i compte amb les mateixes oportunitats i servicis, es fixa sobretot en els municipis xicotets de la província com, per exemple, la Serra d’en Galceran i Culla, dues localitats de l’interior del nostre territori que ha visitat hui la primera presidenta de la Diputació.

La màxima representant de la institució provincial s’ha traslladat a estos dos municipis per a conéixer en primera persona les actuacions que es duran a terme a través de Diputació Impulsa i, com ha explicat, “si l’escolta activa i la proximitat ha sigut essencial per a elaborar les bases del Pla Diputació Impulsa, continuarem reforçant eixa atenció i escolta en primera persona per a comprovar com es materialitzarà este pla que té com a principal objectiu respondre a les necessitats reals de cadascun dels municipis”.

“El nostre deure, com a ajuntament d’ajuntaments, és resoldre les demandes dels alcaldes i ciutadans i que tots ells, visquen on visquen, compten amb els mateixos servicis i tinguen les mateixes oportunitats”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial. Sobre este tema, Marta Barrachina ha visitat en el matí d’este divendres la Serra d’en Galceran on, acompanyada de l’alcalde, Juan Carlos Mateu, ha visitat la zona en la qual s’actuarà a través del Pla Diputació Impulsa. Concretament, el municipi de Serra d’en Galceran rebrà 305.100 euros, quantia que s’incrementa 15.000 euros respecte a l’anterior Pla Avança. I respecte a la partida destinada a obra, l’ajuntament millorarà un mur que localitzat en l’eixida del poble direcció a Els Rosildos, i a causa del seu mal estat de conservació, necessita que es duu a terme una actuació de millora.

A més d’esta actuació inclosa en el Pla Diputació Impulsa, la institució provincial també actuarà al Tossal de la Vila, jaciment declarat Bé d’Interés Cultural i que està inclòs dins del Pla anual d’actuacions arqueològiques. La presidenta Marta Barrachina ha comentat que el compromís de la Diputació de Castelló de destinar més recursos econòmics procedents de partides vinculades als estudis i treballs tècnics d’arqueologia “té l’objectiu de difondre el llegat històric i que es valore la gran herència cultural que posseïx la nostra província”.

Després de la visita a la Serra d’en Galceran, la primera presidenta de la Diputació de Castelló s’ha traslladat a Culla, municipi que, a través del Pla Diputació Impulsa, millorarà el carrer La Font. Concretament, Culla rebrà 303.100 del Pla Provincial, incrementant la partida en 15.600 euros respecte al pla anterior. La primera presidenta ha visitat al costat de l’alcalde de Culla, Heredio Bellés, el carrer objecte de l’actuació així com el barri antic d’esta localitat de l’Alt Maestrat.

El Pla Diputació Impulsa té com a objectius principals incrementar l’autonomia local, reduir la burocràcia i incrementar el finançament per als xicotets municipis. La presidenta Marta Barrachina ha mostrat el compromís de l’equip de govern provincial amb els 135 municipis i ha destacat l’esforç que ha realitzat la institució per a “dotar amb molts més recursos este programa unificat d’obres i servicis, posant en relleu la capacitat transformadora i modernitzadora de la Diputació, perquè les ajudes arriben d’una forma més àgil, directa i que responga a les necessitats reals de cadascun dels ajuntaments”.

El Pla Diputació Impulsa es va activar en el ple ordinari celebrat fa una setmana amb l’aprovació de manera definitiva de l’ordenança. L’import global del Pla Diputació Impulsa incrementa la inversió fins als 31.716,060 euros per als exercicis 2024 i 2025, i és biennal, la qual cosa comporta al fet que els municipis tinguen la possibilitat d’executar obres de més envergadura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari