Martí anima als castellonencs a recórrer la província per a descobrir les seues joies naturals i culturals i reactivar el turisme

La Diputació reprén el programa de viatges per a majors Castelló Sènior, reserva 1,7 milions d’euros per al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics i aprova ajudes per als grans festivals

Martí anima als castellonencs a recórrer la província per a descobrir les seues joies naturals i culturals i reactivar el turisme
06/10/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, anima a les ciutadanes i els ciutadans de la província de Castelló a recórrer la nostra geografia per a descobrir i gaudir de «les moltes joies naturals i culturals» amb les quals compta el territori, «encara desconegudes per a bona part de les i els castellonencs». Ho ha manifestat en l’acte d’obertura del XXIV Congrés Internacional de Turisme Universitat i Empresa que se celebra en l’UJI sota el títol de ‘Turisme amb R majúscula: Reconstruint, Reactivant i Redirigint’, on ha finalitzat la seua intervenció instant els assistents a visitar la província adduint que «si viviu fora, veniu, i si viviu a Castelló, recorreu la província, és vostra, només heu de voler gaudir-la». Ho ha fet citant al filòsof il·lustrat alemany, Immanuel Kant, del qual ha recomanat la lectura de ‘Sobre la pau perpètua’, en el qual realitza un cant a l’hospitalitat universal. El president ha recordat que «el turisme és l’esperó per a l’hospitalitat universal».

En la inauguració ha intervingut al costat de la rectora; el director del congrés, Rafael Lapiedra, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. A l’acte també ha assistit la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí.

El president ha fet referència a l’important paper que ha de desenvolupar el turisme en la reactivació econòmica a les comarques de Castelló, en representar el sector el 12% del PIB provincial.

Martí creu que amb la favorable evolució que està tenint la pandèmia «a poc a poc es reiniciaran els viatges en diverses direccions» i confia que «moltes persones d’Espanya i de l’estranger aposten per la província de Castelló com a destinació turística de sol i platja, cultural, esportiu i de contacte amb la naturalesa, amb un magnífic interior, on durant la major part de l’any es registra un molt clima benigne”.

D’altra banda, el president ha mostrat la seua voluntat de romandre en permanent contacte i coordinació amb Turisme Comunitat Valenciana i amb el sector, «per a escoltar i, en la mesura de les nostres possibilitats, actuar prenent les millors decisions possibles».

1,7 milions € per als pobles turístics

En aquest sentit, ha destacat l’esforç que està realitzant la Diputació a través del Patronat Provincial de Turisme per a la promoció nacional i internacional, tasca en la qual col·labora amb l’Aeroport de Castelló. També ha recordat que la institució provincial ha reservat 1,7 milions d’euros per a adherir-se al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, perquè les 86 poblacions turístiques de la província puguen repartir-se més de 3 milions d’euros. A més, s’ha referit a la reactivació del programa de viatges Castelló Sènior per a pensionistes majors de 55 anys, que comportarà un total de 10.000 viatges des d’ara fins al 10 de juny de 2022, amb excepció dels períodes de Nadal i setmana santa. Aquests moviments per la província comporten paquets de pernoctació en establiments hotelers locals.

Suport als festivals

El president ha volgut mostrar, finalment, el suport de la institució provincial als grans festivals de la província que no s’han pogut celebrar en 2021, per als quals s’ha obert una línia d’ajudes dotada amb 360.000 euros per a pal·liar els costos de les seues estructures, amb el compromís que aquests macroesdeveniments se celebraran en 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari