Martí defensa el paper dels ajuntaments i diputacions per a superar la crisi del coronavirus

Martí defensa el paper dels ajuntaments i diputacions per a superar la crisi del coronavirus
02/06/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat aquest matí en ‘Los Desayunos’ del Reial Casino de Castelló el paper del municipalisme com a element clau per a impulsar la recuperació econòmica i social d’Espanya. Des d’aquest programa d’entrevistes, que hui obria temporada, Martí ha dit que el paper de l’administració local, amb la irrupció de la pandèmia de la Covid-19, “s’ha vist reforçat perquè som les institucions que hem de donar eixides a la crisi a peu de carrer” i ha reiterat en la seua exigència de poder fer ús dels romanents de tresoreria.

Preguntat per quin serà el rol de la Diputació provincial, el president ha explicat que es reforçarà la col·laboració amb els 135 municipis castellonencs i tots els sectors productius. “El que tinc clar és que la resposta a aquesta crisi serà unitària i des del diàleg”, ha asseverat, alhora que ha posat en valor les nou taules de diàleg que des de la corporació s’han impulsat amb tots els agents socials per a articular una resposta potent “a l’altura de les circumstàncies”.

Martí també ha recordat que actualment s’està treballant en la reestructuració del pressupost atenent a les noves prioritats. Entre els punts que ha volgut destacar, el president ha remarcat que es destinaran 2,5 milions d’euros a reforçar la promoció de les comarques de Castelló com a destinació turística segura.

Quant a la valoració del que han estat els últims mesos, José Martí ha qualificat aquest 2020 com a “singular” per la difícil conjuntura que vivim, amb una pandèmia a sobre i diferents temporals de pluja que han ocasionat múltiples desperfectes a les zones del litoral.

EN DEFENSA DEL SECTOR PÚBLIC

Martí ha fet una defensa fèrria del sector públic i de la cooperació com a millors aliats per a superar totes les dificultats que es presenten per davant. En el cas de la Diputació, el president ha manifestat que “la nostra província es caracteritza per una gran fragmentació de l’administració local, i és això el que la fa essencial”. En aquest sentit, ha emfatitzat que la Diputació sempre estarà al costat dels pobles i ha enumerat les diferents iniciatives activades des de l’equip de govern per a ajudar els ajuntaments, com el repartiment de material de protecció sanitària per a totes les localitats i mancomunitats de la província, “del que hem estat pioners” i d’altres com la bestreta de tresoreria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari