Martí planteja a Brussel·les la problemàtica per la qual travessa la ceràmica de Castelló per l'increment dels costos energètics

El president reivindica que “les diputacions provincials puguen accedir a les convocatòries dels Next Generation EU perquè els xicotets pobles no queden marginats en el repartiment de Fons Europeus

Martí planteja a Brussel·les la problemàtica per la qual travessa la ceràmica de Castelló per l'increment dels costos energètics
13/10/2022 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat hui a Brussel·les la necessitat de trobar solucions ràpides i eficaces per a atallar la situació per la qual estan travessant el sector de la indústria ceràmica i afins de la província, pel desmesurat increment de la factura energètica, fonamentalment del gas. Així ho ha posat de manifest davant la coordinadora de la Delegació Valenciana a Brussel·les, Leticia Casañ, en una trobada en el qual ha estat acompanyat pel diputat de Relacions Internacionals, Pau Ferrando. La Delegació Valenciana és un òrgan administratiu de representació, defensa i promoció dels interessos multisectorials de la Comunitat Valenciana davant les institucions i òrgans de la Unió Europea.

Diputacions i Next Generation EU

El president també s’ha referit a la necessitat d’introduir canvis normatius que permeten que els governs intermedis com les diputacions provincials puguen optar a les convocatòries nacionals i autonòmiques per a l’impuls de projectes que es finançaran amb càrrec als Fons Europeus de Reconstrucció. Martí ha insistit que «sense les diputacions, els pobles de menys de 10.000 habitants quedaran al marge dels Next Generation EU, «perquè manquen de recursos humans i materials suficients per a poder fer front a un procés administratiu d’aquesta envergadura».

En la seua opinió, «l’Europa de la igualtat d’oportunitats no pot permetre que els habitants de les xicotetes poblacions d’interior queden al marge dels fons de reconstrucció».

Són reivindicacions que Martí també ha reiterat en el taller sobre administracions locals intermèdies, resiliència i eficiència energètica organitzat per la Confederació Europeus de Poders Locals Intermedis en el marc de la celebració de la Setmana Europea de les Ciutats i Regions.

Turisme de Proximitat

La delegació castellonenca també ha participat en el taller organitzat per Partenalia a Brussel·les sobre Turisme de Proximitat, en el qual el diputat Pau Ferrando ha defensat la importància de viatjar a llocs pròxims a la residència habitual «de cara a la disminució de la petjada de carboni, la generació d’activitat econòmica i donar una major visibilitat al patrimoni artístic i cultural dels nostres territoris».

Ferrando, que encapçala l’àrea de Promoció Econòmica, ha subratllat que «treballem en la potenciació de la xarxa de Turisme Sostenible, que promou l’Associació Valenciana pel foment de l’Economia del Bé Comú (AVEBC), i que té com a objectiu l’impuls de les empreses turístiques que aposten per un desenvolupament més sostenible i responsable en els municipis de la província».

Es tracta d’una jornada de treball i debat que s’ha desenvolupat en el nou context europeu originat arran de la pandèmia, en el qual la ciutadania cada vegada opta més per viatjar a llocs més pròxims al de residència habitual.

Partenalia

Martí i Ferrando també han participat en el comité polític de Partenalia, que s’ha celebrat en la capital comunitària. Es tracta d’una xarxa que agrupa administracions de segon nivell en diversos països de la Unió Europea, entre les quals està la Diputació de Castelló. S’encarrega de millorar la visibilitat de les entitats locals intermèdies, representar els seus interessos a la Unió Europea, promocionar polítiques comunes en l’àmbit local i actuar com a plataforma.

A més, advoca per la participació dels governs locals intermedis en els processos de presa de decisions per a donar forma a les polítiques comunitàries, regionals i locals, especialment, en matèria de finançament i gestió.

A la finalització del Consell Polític, el president i el diputat de Relacions Internacionals han assistit a la trobada organitzada per Partenalia amb el president del Comité Europeu de les Regions, Vasco Alves Cordeiro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari