Martí proposarà que el ple de la Diputació aprove una declaració institucional sol·licitant la creació d'una unitat de trasplantament renal a Castelló

Martí proposarà que el ple de la Diputació aprove una declaració institucional sol·licitant la creació d'una unitat de trasplantament renal a Castelló
07/06/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, proposarà als quatre grups polítics representats en la institució provincial l’aprovació en el pròxim ple d’una declaració institucional de suport a la reivindicació d’Alcer Castalia per a la creació a la província de Castelló d’una unitat de trasplantament renal. Així li ho ha manifestat al president d’aquesta associació, Juan Doménech, en el transcurs de la reunió que han mantingut hui, amb la qual ha volgut donar el seu suport cap a aquesta iniciativa perquè considera que “és una demanda legítima”. La idea és consensuar un text en el qual s’incloguen “compromisos i terminis” i que vaja en la línia de la Proposició No de Llei aprovada en 2018 en les Corts Valencianes amb el suport de tots els grups, en la qual s’instava a crear una unitat de trasplantament renal a Castelló.

Martí ha recordat que en l’actualitat hi ha dues unitats a València i probablement hi haurà una tercera, i altres dues a Alacant, per la qual cosa “té tota la lògica del món que a Castelló també disposem d’un servei d’aquestes característiques, màximament, sent la província que registra un major nombre de donacions en la Comunitat Valenciana i una de les quals té a Espanya un major volum de donants”.

Per part seua, el president d’Alcer Castalia, Juan Doménech, ha agraït el suport del president Martí i ha sol·licitat que Conselleria de Sanitat “complisca la seua paraula i que faça el que en el seu moment va dir que es faria perquè no continue semblant que la distància entre Castelló i València és superior als 70 quilòmetres que ens separen per carretera”. També ha sol·licitat que la conselleria concrete una data per a l’aprovació de la futura unitat de trasplantaments.

El president de l’associació ha incidit en la importància de comptar a Castelló amb una unitat de trasplantaments, “que eliminaria les molèsties de desplaçaments i cost econòmic que ara pateixen els malalts renals i els seus familiars”. A més, ha mostrat el seu convenciment que “amb una unitat d’aquestes característiques a la nostra província augmentarien les possibilitats que els malalts siguen trasplantats perquè moltes vegades la immediatesa i la proximitat física resulten determinants en aquesta mena de processos en els quals juga un paper important la possible deterioració dels òrgans a trasplantar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari