Martí reitera l'aposta per la discriminació positiva a favor dels pobles xicotets iniciada per la Diputació en 2020

Martí reitera l'aposta per la discriminació positiva a favor dels pobles xicotets iniciada per la Diputació en 2020
21/04/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, s’ha desplaçat hui fins a les localitats de Ribesalbes, Fanzara i Villamalur per a continuar avançant en el compliment del seu compromís de visitar els 135 municipis de la província abans d’arribar a l’equador del seu mandat. És una de les seues prioritats que es farà realitat “malgrat l’important hàndicap que han suposat la pandèmia, el confinament i les restriccions a la mobilitat”, perquè considera que “resulta obligat que el president i els diputats trepitgen el territori per a escoltar la gent i conéixer el que pensen i necessiten”.

Martí, que ha estat acompanyat durant la visita pel diputat de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, ha fet referència al compromís de la institució amb les xicotetes poblacions d’interior, el primer indici del qual va quedar de manifest amb l’elaboració del pressupost de 2020 “perquè primera vegada en la història, amb la Diputació del canvi es van introduir importants criteris de discriminació positiva cap als pobles més xicotets”. Un camí pel qual la institució continua aprofundint amb el pressupost de #ReactivemCastelló de 2021, amb el qual es transferirà als ajuntaments de menys de 20.000 habitants 24 milions d’euros més que en 2019″.

Obres del Pla 135

Són declaracions efectuades al final de la visita d’obres del Pla 135 que el president Martí i el diputat Huguet han realitzat a les localitats de Ribesalbes, Fanzara i Villamalur. A Ribesalbes, al costat de l’alcalde, César Pallarés, s’han dirigit fins a l’alberg municipal, en el qual s’han escomés treballs de climatització, ventilació i falsos sostres, garantint a més la disponibilitat d’aigua calenta sanitària, pressupostats en 2020 amb 85.900 euros. És l’última fase de construcció d’un alberg que s’ha anat realitzant des de 2017 per fases amb càrrec al Pla 135 d’Obres i Serveis, en el que antany va ser l’antiga casella del peó caminer local.

A Fanzara, al costat de l’alcaldessa, Mari Luz Ortells, han visitat l’obra de pavimentació parcial i canvi de la xarxa de subministrament d’aigua potable del carrer Verge del Pilar i adjacents, on s’han col·locat unes noves canonades de polietilé d’alta densitat, a més de boques de reg, taps i connexions. El pressupost d’aquesta actuació de 2020 és de 45.000 euros, circumstància que va permetre a l’ajuntament destinar 30.900 euros a despesa corrent perquè la quantitat que va percebre en aqueix exercici de la Diputació amb el Pla 135 va ser de 75.900 euros.

Pel que respecta a Villamalur, l’actuació visitada al costat de l’alcalde Juan Bautista Gimeno ha sigut la dels treballs d’adequació de l’accessibilitat de la piscina municipal, efectuats amb càrrec al Pla 135 de 2019. S’ha col·locat un lavabo i una cadira que garantisquen que les persones amb mobilitat reduïda puguen fer ús dels serveis i s’ha reformat el quart en el qual se situa la farmaciola, la sala que acull els quadres elèctrics i el mòdul de magatzems.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari