Els quatre grups polítics de la Diputació pacten mesures enfront de la Covid-19 valorades en 9 milions d'euros

El president, José Martí, dóna les gràcies a PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans i considera «històrica» la jornada de hui «en la qual hem fet el que la gent espera de nosaltres»

Els quatre grups polítics de la Diputació pacten mesures enfront de la Covid-19 valorades en 9 milions d'euros
03/06/2020 -

La Junta de Portaveus de la Diputació de Castelló ha donat llum verda amb el consens de tots els grups polítics a un pla de reactivació de la província que contempla l’adopció de mesures per a fer front a la crisi de la Covid-19 valorades en 9 milions d’euros. Es tracta d’un gran acord amb quatre pilars bàsics: la creació d’un fons de 3 milions d’euros per a ajudes als ajuntaments, la implementació d’un pla de defensa del sector turístic valorat en 2.850.000 euros, una nova bestreta de tresoreria als ajuntaments de 3 milions d’euros i mesures sectorials que de moment estan sense quantificar.

El president de la Diputació, José Martí, considera que hui «és una jornada històrica per a la província de Castelló perquè els partits han sabut deixar a un costat les lògiques i legítimes diferències polítiques per a unir les seues forces i acostar el muscle a favor de la ciutadania». Per això, ha volgut donar les gràcies a PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans «per estar a l’altura de les circumstàncies, fugir del soroll i fer el que la gent espera de nosaltres».

L’acord aconseguit hui és el colofó a diverses setmanes de treball compartit dels diferents grups en el si de la taula de diàleg enfront de la Covid-19 constituïda en la Diputació, que ha requerit una prèvia reestructuració del pressupost de 2020.

Martí ha manifestat que davant una emergència sanitària com la de la Covid-19 «resultava imprescindible actuar amb la màxima celeritat i eficàcia possibles perquè la persones necessiten l’ajuda ja, ara, no d’ací a uns mesos, com han posat de manifest els representants dels diferents sectors i dels ajuntaments que han participat en la nostra taula de diàleg».

Respecte a la línia d’ajudes de 3 milions d’euros per als ajuntaments, el president ha recordat que «són l’administració més pròxima a la ciutadania i la que millor coneix els seus problemes». Aquesta partida servirà «per a donar resposta a assumptes relacionats amb la cobertura social, la promoció econòmica i ajuda al comerç local, la digitalització, la transició ecològica i l’obra pública per a reactivació econòmica».

Pel que respecta als 2.850.000 euros del pla de defensa del sector turístic és important destacar que aniran destinats a resituar a la província de Castelló com a destinació turística de qualitat i segur, amb una potent campanya de promoció orientada al mercat nacional. També es prestarà assistència tècnica als ajuntaments per a l’elaboració de plans de contingència dels serveis turístics i hi haurà ajudes per a les empreses del sector per al compliment dels protocols sanitaris que entren en vigor amb la desescalada i la nova realitat.

D’altra banda, s’aprovarà una nova bestreta de tresoreria de 3 milions d’euros per a injectar liquiditat als ajuntaments. Serà el tercer en el que va d’any, ja que al començament de l’exercici es va tramitar un de 43 milions d’euros i al declarara la pandèmia un altre de 5 milions d’euros.

Respecte a les mesures sectorials, encara sense quantificar, estan referides a les àrees de Benestar Social, Cultura, Esports, Presidència, Consorci Provincial de Bombers, assessorament a municipis, CEDEIXES, Promoció Internacional i Teixit Científic i Innovador.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari