El PSOE de Castelló impulsa una declaració institucional per a instar Sanitat a ampliar l'aforament en l'estadi Castalia

arxiu

El PSOE de Castelló impulsa una declaració institucional per a instar Sanitat a ampliar l'aforament en l'estadi Castalia
17/09/2021 -

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Castelló proposarà una declaració institucional per a la seua aprovació en el pròxim ple municipal instant la Conselleria de Sanitat a reestudiar els límits màxims d’aforaments imposats al CD Castellón, de manera que puga incrementar-se l’assistència de públic als partits celebrats en l’estadi Castalia, en atenció a la trajectòria històrica del club en el futbol professional, les característiques de l’estadi i el comportament exemplar de l’afició albinegra. Els socialistes consideren que “és evident que cal actuar amb prudència per a fer front a la pandèmia perquè encara no hem guanyat la batalla al virus, en aquest període de recuperació gradual de la normalitat. No obstant això, és possible reestudiar la situació i explorar possibles opcions compatibles amb la protecció de la salut”.

​ “El Castellón va ser el primer club d’Espanya que en la temporada anterior va organitzar un partit amb públic després de la reobertura de portes en els estadis de Primera i Segona, un club absolutament professional en la seua trajectòria històrica, que va competir en la Lliga i que va ser un exemple de compliment de normes anticovid en l’estadi Castalia”, expliquen. A més, el Grup Municipal Socialista recorda en la seua proposta de declaració institucional que “en la segona jornada de l’actual temporada, el CD Castellón va garantir el compliment de totes i cadascuna de les mesures que s’exigien per als clubs de futbol professional. En aqueix partit, el club va determinar franges horàries d’accés diferenciades garantint en tot moment l’accés escalonat dels espectadors, les localitats dels aficionats van ser reservades i preassignades amb anterioritat, i es disposava de seient fix de separació dins d’una mateixa fila”. El mateix document també recull que el CD Castellón va establir l’obligació de l’ús de la mascareta en tot moment, la prohibició del consum de tabac i la limitació del consum de beguda i menjar, excepte aigua, així com les mesures de seguretat i vigilància necessàries per a garantir el seu compliment.

​ El Grup Municipal Socialista impulsa aquesta declaració institucional després de la Resolució de 6 de setembre de la Conselleria de Sanitat que estableix els màxims d’ocupació dels estadis de futbol en funció de la categoria del club esportiu. En el cas de Castalia, la restricció d’entrada a les instal·lacions s’ha establit en un aforament de 5.000 espectadors, a diferència d’altres estadis de la Comunitat Valenciana, on les limitacions han sigut de 20.000 espectadors. A més, recentment el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat, ha suspés aquesta última restricció per entendre que no s’ha justificat. “La situació del Castelló en la categoria Primera RFEF deixa al club en el límit més estricte, mentre que la normativa aplicada als clubs de futbol professional amplia la limitació al 60% de la capacitat dels estadis”, apunten des del partit socialista. A més, des del mateix grup municipal recorden en la declaració que des d’alcaldia ja es va traslladar a la Conselleria de Sanitat la preocupació del CD Castellón per les restriccions d’aforament establides per l’administració autonòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari