Ruth Merino destaca que la bonificació de l'impost eleva un 40% les donacions a la província de Castelló en 2024

Ruth Merino destaca que la bonificació de l'impost eleva un 40% les donacions a la província de Castelló en 2024
27/03/2024 -

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha ressaltat que les donacions “s’han incrementat un 40% a la província de Castelló fins al mes de febrer passat, gràcies a l’aprovació de la nova bonificació del 99% en l’Impost de Successions i Donacions per als familiars més reunits”.

En concret, durant els dos primers mesos de 2024 es van declarar un total de 1.406 donacions, enfront de les 1.050 del període gener-febrer de 2023 en els grups afectats per la reforma, els I i II (descendents i adoptats, cònjuges, ascendents i adoptants).

Davant estes xifres, Ruth Merino ha valorat que este increment és la constatació de l’impacte positiu que té la reforma tributària empresa pel Consell. “Després d’anys on les donacions s’havien estancat a causa dels tributs que els castellonencs havien d’assumir, la bonificació reactiva este tipus d’operacions”, ha assenyalat.

Amb esta mesura tributària, segons ha explicat la titular d’Hisenda, la qual cosa s’aconseguix tal com demostren les dades, és incentivar de manera voluntària este tipus d’operacions. Una qüestió, ha qualificat, de “fonamental per a aportar dinamisme a l’economia de la província i de la Comunitat, un dels propòsits que perseguix este govern”.

Ruth Merino ha realitzat estes declaracions després de visitar les instal·lacions de la Delegació Territorial de la Conselleria d’Hisenda i de l’Agència Tributària Valenciana (ATV) a Castelló al costat de la seua directora, Sonia Díaz; la directora general de Tributs i Joc, Inma Domínguez; la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat; i el director territorial de la Conselleria d’Hisenda i delegat de l’ATV a Castelló, Carlos Llopis.

Durant la visita, la consellera ha subratllat també la labor que realitza l’Agència Tributària Valenciana (ATV) a Castelló perquè “acosta l’administració a la ciutadania i presta assistència als contribuents que complixen amb les seues obligacions fiscals, al mateix temps que dedica un gran esforç a lluitar contra el frau fiscal”.

Condicionament de la seu

La responsable de les finances valencianes també ha destacat la inversió que s’ha realitzat en el condicionament de les instal·lacions de l’ATV a Castelló i de la Direcció Territorial de la conselleria i que ascendix a 296.924 euros.

Dins de les actuacions, s’inclouen obres de reforma, la renovació de mobiliari i l’adaptació algunes zones a les necessitats de les persones amb discapacitat. Així mateix, s’han traslladat els arxius de l’Avinguda Caputxins al Carrer Honori García, per a això s’han realitzat obres d’adequació d’estos.

En este sentit, Ruth Merino ha detallat que estos treballs “han permés una major funcionalitat i millora en el treball”, i ha posat en valor “l’activitat dels empleats públics que, malgrat comptar no sempre amb els mitjans desitjats, desenvolupen un treball constant i eficaç”.

Actualment, la Direcció Territorial de la Conselleria d’Hisenda està integrada per quatre persones, mentres que la plantilla de l’ATV a Castelló està composta per 47 empleats.

Totes dues entitats compartixen espai en la Plaça Tetuan, encara que es tracta de servicis diferents, ja que la direcció territorial se centra en les finances i principalment en joc, mentres que l’ATV a oferir informació referent a les obligacions tributàries i la tramitació d’autoliquidacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari