10.000 hectàrees calcinades en l'incendi de Begís, que s'acosta perillosament a la Serra d'Espadà

L’incendi que està arrasant amb la comarca de l’Alt Palància, ja ha saltat a la província de València i s’aproxima a la Serra d’Espadà

10.000 hectàrees calcinades en l'incendi de Begís, que s'acosta perillosament a la Serra d'Espadà
17/08/2022 -

L’incendi de Begís avança imparable calcinant tot allò que es troba al seu pas. Un comportament que els experts qualifiquen d'”extrem” a causa de la complexa orografia del terreny i les condicions climàtiques, i que han portat ja a aconseguir les 9.900 hectàrees arrasades pel foc.

Fins a la zona s’està desplaçant per a ajudar en les tasques d’extinció de l’incendi un dispositiu de més de 400 efectius, entre els quals es troben bombers de la Diputació, bombers forestals de GVA-Sgise, Unitat Militar d’Emergències, Consorci de Bombers de València, bombers de l’Ajuntament de València i de Castelló i mitjans de les comunitats autònomes d’Aragó, Castella-la Manxa, Catalunya i Múrcia. També estan treballant en l’extinció de les flames un total de 30 mitjans aeris.

L’agressivitat de les flames preocupen els equips mobilitzats fins a la zona i als municipis més pròxims a l’incendi. Cal recordar que les localitats de Begís, Toràs, Teresa, Sacanyet i el càmping de Viver han sigut desallotjades, i se li ha demanat a la població d’aquesta última confinar-se a les seues cases pel risc del fum. A més, l’incendi ja ha arribat a la província de València, afectant massa forestal del terme de les Alcubles, a la comarca dels Serrans.

Els equips treballen intensament perquè l’incendi no es continue propagant, i s’espera que l’avís de pluges que es preveuen per a aquesta vesprada ajude en l’extinció de les flames. Així i tot, continua havent-hi preocupació, ja que les condicions climàtiques són molt canviants, i no es pot assegurar res.

Un altre dels punts clau és l’autovia Mudèjar o A-23, on efectius treballen perquè el foc no la supere. Si això arribara a ocórrer, l’incendi es desplaçaria cap al parc natural de la Serra d’Espadà, posant en perill un dels enclavaments amb major biodiversitat de la província. No obstant això, de moment sembla no haver-hi “cap afecció directa”, encara que es mantenen “pendents” de l’evolució.

Més d’una desena de ferits

Els treballs d’extinció de l’incendi s’estan veient compromesos a causa de les condicions meteorològiques així com a la dificultat de l’orografia del terreny. Tant és així, que dos bombers han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris per cremades; així com aquesta matinada ha resultat ferit un agent de protecció de la naturalesa de l’equip de bombers d’Aragó.

A més, el dimarts 16 d’agost a la vesprada, un tren que cobria el trajecte València-Saragossa, va haver de detenir-se entre Masades Blanques i Barraques, per a tornar a Caudiel davant la gran proximitat de les flames de l’incendi de Begís. Alguns dels passatgers van entrar en pànic en veure les flames tan pròximes al tren, per la qual cosa van decidir eixir dels vagons.

En total, unes 14 persones aproximadament van patir cremades, dels quals tres van tindre un pronòstic greu. Totes les persones ferides van ser evacuades i van ser ateses als hospitals més pròxims, mentre que una de les persones greus va haver de ser intubada i traslladada en helicòpter fins a la Fe de València a causa de la gravetat de les seues cremades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari