Un gran piromusical il·luminarà el Castell de Peníscola

El piromusical entra en la programació del 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

Un gran piromusical il·luminarà el Castell de Peníscola
29/07/2022 -

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) continua aquest cap de setmana la programació de la 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb concerts amb algunes de les propostes nacionals i internacionals més destacades.

A més, també es proposen altres activitats com a cinema, visites guiades o piromusicals que se sumisquen als 11 grans concerts en els quals es proposa descobrir i gaudir de la música barroca i que se celebren a les 22.30 hores al pati d’armes del Castell.

Així mateix, fins al 7 d’agost també es podrà visitar a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició “Instruments musicals del Rei Savi“, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.

Programació

Divendres, 29 de juliol

Les valencianes Estil Concertant realitzaran l’espectacle “Més que una musa: Élisabeth Jacquet de la Guerre (París, 1665-1729)” al pati d’armes del Castell de Papa Lluna per 12 euros. Sota la interpretació d’una plantilla totalment femenina, les cançons presentades estaran inspirades en muses i personatges de la mitologia grega amb un ambient festiu i amorós. Veu, transversos, violins, violoncel, clavecín i flauta travessera donaran lloc a un grandiós homenatge a les muses de la història.

El grup Ba-Rock Fusió presentarà, de manera gratuïta en la plaça de Santa María, un programa d’obres mestres de la música de cambra escrita entre 1600 i 1750. Una mescla de sons d’instruments clàssics com el clau, el violoncel barroc o la viola de gamba, amb instruments més moderns com el fagot o l’oboé.

Dissabte, 30 de juliol

La Gran Chapelle de Madrid arriba fins a Peníscola per a fer gaudir al públic de la seua interpretació de les grans obres vocals espanyoles dels segles XVI a XVIII. Han actuat en els grans cicles de música nacionals, així com en festivals internacionals a Amsterdam, Mèxic, París o Viena.

Per un preu de 12 euros, s’oferirà un viatge pel madrigal espanyol del cinc-cents, encarnat en la figura de Francisco Guerrero, des dels aspectes més optimistes del sentiment amorós a la reflexió moral final, passant per l’apel·lació en to de confidència als elements de la naturalesa i l’amor contrariat.

Diumenge, 31 de juliol

La finlandesa Hèlsinki Baroque Orchestra interpretarà un programa de Bach, Kirchoff i Reinchken en el qual es podrà gaudir de les obres més icòniques d’aquests artistes europeus. L’ús d’instruments d’època juntament amb la interpretació d’antigues obres mestres permet a la Hèlsinki Baroque Orchestra descobrir una manera de comunicar-se hui dia.

Dilluns, 1 d’agost

El grup andalús Aquel Trovar aterra a Peníscola, un trio i quartet de música antiga que ha aconseguit èxits i àmplies trajectòries que no han deixat arrere la musicologia, així com la interpretació en festivals internacionals de gran prestigi. Per a ells la música és la forma més primigènia d’unió entre els europeus, guanyadora de batalles i amb la creació d’un llenguatge universal.

Dimarts, 2 d’agost – Piromusical

Il Dolce Incontro és un projecte dut a terme pels castellonencs Victor Yusà, Anna Pitarch i Francesca Sales, amb l’objectiu d’interpretar i recuperar el repertori dels segles XVII i XVIII. Naix de la necessitat per generar a la província de Castelló un grup format per músics professionals especialitzats en música històrica interpretada amb instruments d’època. Un dels seus objectius ha sigut contribuir a la difusió de la música amb criteris historicistes, amb la finalitat d’oferir una visió fidedigna i reveladora de la música tal qual es va concebre.

A les 24:00 hores se celebrarà el piromusical de la mà de la pirotècnia Tomàs de Benicarló, a la Platja Nord del municipi, sota una cuidada selecció de música de “El Mesías de Händel”, composició del segle XVIII que s’ha situat com una de les obres corals més interpretades i conegudes de la música occidental. L’entrada és totalment lliure, i es podrà gaudir des de tota la Platja Nord de Peníscola.

Dimecres, 3 d’agost

Pablo Martos, violí, i Silvia Márquez, clau, s’uneixen en un programa en honor a l’autor valencià José Herrando, un músic de la cort espanyola amb gran influència italiana en el segle XVIII. Tots dos músics s’han convertit en uns dels intèrprets més virtuosos del moment, amb formació a Alemanya, els Estats Units i amb premis de joventuts musicals i reconeixements nacionals i internacionals.

Dijous, 4 d’agost

Des d’Anglaterra arriba el contratenor Alex Potter i la banda Orpheus Britannicus & Friends, amb un programa en el qual presentarà la música de Purcell i contemporanis menys coneguts com a John Blow, Pelham Humpfrey i Matthew Locke. Aquesta música ens porta a través d’una àmplia gamma d’emocions, que inclouen alegria, pietat, tristesa i, per descomptat, alguns exemples meravellosos del famós “humor britànic”.

Divendres, 5 d’agost

La Capella dels Ministers, creada en 1987, interpretarà “El collar de la paloma”, una obra creada en els anys més crítics de l’Islam andalusí (s. X) on l’amor recorre la trama de l’obra i fa reflexionar a l’autor sobre la vida. L’activitat concertística de la formació ha sigut molt intensa des de l’inici de la seua activitat, recorrent les millors sales de música d’Espanya, la seua projecció és també internacional. L’ensemble ha realitzat més de 1500 concerts en els cinc continents.

Els valencians Bolling Quartet Fusió realitzaran una interpretació gratuïta que viatjarà i fusionarà des de la música barroca fins al Jazz. Es podrà gaudir en la plaça Santa María a partir de les 24:00 hores amb entrada lliure.

Dissabte, 6 d’agost

Des de Suècia arriba la formació Ensemble Villancico, amb un concert que vol fer homenatge a la cultura llatina europea i els seus vincles amb la regió nòrdica. Sota la direcció de Peter Pontvik, prometen donar un gran espectacle al Castell de Papa Lluna per a fer honor a la música barroca europea.

Diumenge, 7 d’agost

Nostrum Mare Camerata és una formació valenciana amb base d’instruments de corda. Un grup de joves que estimen la música, i que tancaran aquest Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb un programa dedicat a les obres de Bach, Händel i Vivaldi, i amb la batuta directora del jove i guardonat violinista Jacobo Christensen.

Compra d’entrades

Els 11 concerts realitzats al pati d’armes del Castell del Papa Lluna tenen un preu de 12 euros, i les entrades es poden adquirir a la Casa de l’Aigua, al costat de la plaça de Santa María i els dies del concert, al Castell; així com des de la pàgina web de l’IVC. L’horari de les taquilles és de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores, i al Castell cada dia de concert de 21 a 22.30 hores.

Les entrades per a les visites guiades i els concerts participatius, “Instruments i sons per a trobar i dansar” s’adquireixen a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua, i són totalment gratuïtes i fins a completar aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari