L'incendi de Villanueva de Viver crema ja mil hectàrees i obliga a evacuar Montanejos i altres set municipis

Un centenar d’efectius treballaran durant la nit en les labors d’extinció

L'incendi de Villanueva de Viver crema ja mil hectàrees i obliga a evacuar Montanejos i altres set municipis

Un centenar d’efectius treballaran durant la nit en les labors d’extinció de l’incendi forestal declarat a Villanueva de Viver, a la comarca de l’Alt Millars, des de poc abans de les 13 hores d’aquest dimarts. Un foc que s’ha iniciat en el barranc del Sentenal i que ha obligat a evacuar fins a huit poblacions durant la vesprada: Los Calpes, Fuente La Reina, La Puebla de Arenoso, Los Cantos, La Monzona i Montanejos, a la província de Castelló, i Olba i San Agustín, a la província de Terol, amb l’objectiu d’evitar possibles danys personals. A última hora de la nit d’aquest dimarts el foc havia cremat ja mil hectàrees.

Treballen actualment 10 mitjans aeris, concretament set de la Generalitat, un del Govern d’Aragó i dos del Ministeri, així com sis dotacions de bombers de Diputació de Castelló, tres coordinadors forestals i un tècnic forestal del departament de bombers de Diputació, huit unitats de bombers forestals de la Generalitat, un camió nodrissa de 12.000 litres de capacitat, una altra de 35.000 litres, i 74 militars la Unitat Militar d’Emergències (UME). Els bombers han establit el Lloc de Comandament Avançat (PMA) al parc rural d’Emergències del Consorci a Barracas.

La Direcció General de Trànsit ha informat que, a conseqüència de l’incendi, es troben tallades la CV-20 a Montanejos i la CV-207 a la Fuente de la Reina, a la província de Castelló; així com la CV-207 en Mases i Tamboril, a la província de Terol.

Incendi a Villanueva de Viver

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals, que decreta una situació d’emergència provocada per un incendi forestal que, en la seua evolució previsible, pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, exigint l’adopció immediata de mesures de protecció i socors; i pot ser necessari que, a sol·licitud del director del Pla Especial enfront del risc d’Incendis Forestals (PEIF), siguen incorporats mitjans extraordinaris, o puguen comportar situacions que deriven cap a l’interés nacional o requerisquen la constitució del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI).

Aquest incendi se suma al que dimarts passat va afectar també l’interior de la província de Castelló, obligant a desallotjar el cámping de de Viver degut a la una crema agrícola descontrolada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari