L'incendi de Begís deixa al carrer a 2000 persones i causa 17 ferits

El foc continua calcinant gran part del paratge de la comarca de l’Alt Palància, Castelló, i segueix en descontrol

L'incendi de Begís deixa al carrer a 2000 persones i causa 17 ferits
17/08/2022 -

El poc descans dels veïns i veïnes de la comarca de l’Alt Palància que han pogut realitzar aquesta nit amb el foc prop de les seues cases, ha sigut interromput a causa de l’obligació per part de les autoritats per a desallotjar les seues cases durant la matinada. Als pobles de Begís i Toràs, s’han sumat els pobles de Teresa, Scanyet i Canals, així com la zona del Ragudo.

A més, l’alberg provisional que es va realitzar a Viver ha hagut de ser desallotjat i reubicat a Sogorb i les Alcubles a causa de l’intens fum que es desplaçava a la localitat. Als veïns i veïnes de Viver se’ls demana confinament a les seues cases perquè el fum no els cause problemes respiratoris, així com tancar finestres i portes perquè ni el fum ni la cendra entre a les seues cases.

Més de 2000 persones han hagut de ser evacuades de totes aquestes zones, i, si bé s’han preparat albergs per a poder acollir-les, no ha sigut necessari un gran dispositiu, ja que molts es trobaven en la seua segona residència d’estiu i han tornat a les seues residències habituals. A més, segons mitjans oficials, el foc ja ha cremat en aquest incendi forestal més de 3000 hectàrees de massa forestal.

Avanç del foc

Ahir a la vesprada l’incendi de Begís va cobrar especial virulència a causa de les grans ratxes de vent de ponent, que van avivar el foc i van canviar la direcció del foc cap a les poblacions de Begís i Toràs. Segons el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest canvi en les condicions meteorològiques va causar que l’estratègia planificada pels efectius que es troben en la zona siga pràcticament inútil.

Així i tot, s’espera que les pluges i tempestes que l’Agència Estatal de Meteorologia ha previst per a la zona, ajuden als equips desplaçats fins a l’incendi en el control i l’extinció definitiva del foc.

A més, des del Servei de Bombers de la Generalitat, han sol·licitat que davant l’extraordinària situació que està patint la Comunitat Valenciana, el personal operatiu que es trobe de vacances i desitge participar, acudisca de manera voluntària en els incendis forestals actius, amb una sol·licitud a través del següent enllaç.

17 ferits per les flames

Els treballs d’extinció de l’incendi s’estan veient compromesos a causa de les condicions meteorològiques així com a la dificultat de l’orografia del terreny. Tant és així, que dos bombers han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris per cremades; així com aquesta matinada ha resultat ferit un agent de protecció de la naturalesa de l’equip de bombers d’Aragó.

A més, el dimarts 16 d’agost a la vesprada, un tren que cobria el trajecte València-Saragossa, línia que ja està tallada, va haver de detenir-se entre Masades Blanques i Barraques, per a tornar a Caudiel davant la gran proximitat de les flames de l’incendi de Begís. Alguns dels passatgers van entrar en pànic en veure les flames tan pròximes al tren, per la qual cosa van decidir eixir dels vagons trencant els cristalls.

En total, unes 14 persones aproximadament van patir cremades, dels quals tres van tindre un pronòstic greu. Totes les persones ferides van ser evacuades i van ser ateses als hospitals més pròxims, mentre que una de les persones greus va haver de ser intubada i traslladada en helicòpter fins a la Fe de València a causa de la gravetat de les seues cremades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari