La Diputació de Castelló impulsa el Pla d'Ocupació 2024 per a augmentar la contractació en els municipis

L’entitat provincial també invertirà 100.000 euros en un Pla d’Ocupació Rural que prioritzarà a les dones i joves de l’entorn rural

La Diputació de Castelló impulsa el Pla d'Ocupació 2024 per a augmentar la contractació en els municipis

La Diputació de Castelló aposta per impulsar la creació de llocs de treball a través del seu Pla d’Ocupació 2024 l’objectiu de la qual serà estimular l’activitat econòmica en tota la província. Una promoció de l’ocupació, l’economia i la riquesa que l’entitat provincial busca desenvolupar en els 135 municipis de Castelló, especialment aquells situats a les comarques de l’interior on la despoblació és major.

En eixe sentit, el Pla d’Ocupació llançat per la Diputació comptarà amb una inversió total d’1,3 milions d’euros, un 8 % més que el passat 2023, segons han destacat des del govern provincial. La previsió és que la seua posada en marxa siga imminent, ja que les bases i la  convocatòria d’este s’aprovaran en el ple ordinari del mes de febrer que se celebra demà divendres 1 de març. “Volem que els castellonencs tinguen més oportunitats dia a dia i sabem que les oportunitats van lligades a l’ocupació”, ha explicat la presidenta de la Diputació Marta Barrachina durant la presentació del pla.

En concret, este pla estarà dirigit a les 135 localitats que formen la província de Castelló i , encara que està dirigit a tots els grups de població, este prioritzarà la inclusió en el món laboral de “les persones joves i les dones”, tal com ha detallat María Ángeles Pallarés, vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea d’Economia.

“Tindre un lloc de treball és més de guanyar diners, és estabilitat financera, és creixement personal i professional i és dinamisme per a la nostra terra”, ha declarat la màxima representant de la institució provincial qui ha subratllat que “des de la Diputació de Castelló “s’està fent una aposta molt forta per l’ocupació, la formació i l’emprenedoria per a aconseguir que les oportunitats arriben al conjunt de la província”.

Requisits de les ajudes i els contractes

A més d’estar dotat de més recursos econòmics que en l’anterior exercici i la seua “activació en temps rècord”, Barrachina ha destacat l’augment de la flexibilitat del pla projectat, ja que el Pla d’Ocupació 2024 es dirigeix als 135 municipis de la província i la quantia de la subvenció mínima a la qual podran accedir serà de 8888,88 euros. Es tracta d’una dotació que podrà ser transferida als consistoris de “manera anticipada”, ha confirmat Barrachina.

Per a rebre esta ajuda econòmica, els consistoris hauran de complir una sèrie de requisits en els contractes de treball que llancen: hauran de tindre una duració mínima de tres mesos i màxima d’un any i estos hauran de ser a jornada completa. D’altra banda, les persones contractades hauran de tindre un ingrés mensual brut que supere l’SMI i les contractacions no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l’entitat beneficiària (és a dir, no tindran caràcter estructural, sinó que seran de reforç). Com a novetat, esta convocatòria permet que els contractes comencen amb data anterior a la concessió de la subvenció.

Pla d’Ocupació Rural

Dels 1,3 milions d’euros en total que invertirà la Diputació per a fomentar la creació d’ocupació, 100.000 euros es destinaran al Pla d’Ocupació Rural, que ha sigut desenvolupat per primera vegada per la pròpia institució. Este pla posarà el focus en les poblacions de l’àrea rural i a través d’ell la Diputació contrará en els seus centres o dependències a persones inscrites en la categoria de vulnerabilitat de Labora com per exemple les dones o joves que visquen en entorns rurals. 

Així, els llocs de treball que s’oferiran estaran situats en els centres o dependències de la Diputació en municipis de l’interior de la província; i, d’esta manera, es contribuirà a promoure i a donar suport a la creació d’ocupació i la igualtat d’oportunitats de la població rural així com la lluita contra la despoblació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari