Marta Barrachina trasllada als grups de l'oposició que el ple per a l'aprovació dels pressupostos de 2024 serà el pròxim 5 de desembre

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló manté reunions amb Vox, Compromís i PSOE per a escoltar les seues propostes

Marta Barrachina trasllada als grups de l'oposició que el ple per a l'aprovació dels pressupostos de 2024 serà el pròxim 5 de desembre
17/11/2023 -

Dins del full de ruta marcat per l’executiu provincial per a l’aprovació dels pressupostos per a 2024 dins del termini i en la forma corresponent, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha mantingut hui reunions amb els grups de l’oposició Vox, Compromís i PSOE.

Durant les reunons, la primera presidenta de la Diputació els ha traslladat que el ple per a l’aprovació dels comptes provincials per al pròxim exercici serà el pròxim 5 de desembre, una data perquè l’aprovació es faça dins del termini i en la forma corresponent i, amb això, que els comptes entren en vigor amb l’inici de l’any.

Durant les trobades mantingudes amb els grups de l’oposició, la presidenta Marta Barrachina, al costat del portaveu del govern, Héctor Folgado, i la vicepresidenta i responsable de l’àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha escoltat les propostes de Vox, Compromís i PSOE.

“Treball exhaustiu”

“Sabem el que volen els castellonencs i com fer-ho, i això quedarà ben plasmat en el primer pressupost d’este govern provincial”, ha afirmat la màxima representant de la institució provincial. “L’equip de govern, al costat de l’equip tècnic de la Diputació està fent una gran faena per plasmar el pressupost que li fa falta a la província. Un treball exhaustiu perquè cada euro del pressupost done respostes reals als problemes dels castellonencs”, ha subratllat la presidenta.

El pressupost 2024, que va ser “un projecte de província per a llarg recorregut”, com l’ha definit la presidenta de la Diputació, recollirà les necessitats reals dels 135 municipis de la província perquè “amb este pressupost donarem respostes efectives útils i àgils i naixerà de l’escolta activa que portem practicant des de l’inici de legislatura amb els alcaldes i agents socials del nostre territori”, ha afegit Marta Barrachina.

La màxima representant de la Diputació ha incidit en què “els compromisos d’este govern provincial que presidisc, igual que els pressupostos, seran reals”.

Dins d’eixe compromís per a donar resposta a les necessitats dels castellonencs, el pressupost 2024 comptarà amb iniciatives com Diputació Resol i Diputació Respon, dos programes que tenen l’objectiu de, d’una banda, que els municipis tinguen més recursos econòmics gràcies a l’eficiència energètica i, d’altra banda, un pla per a donar una resposta ràpida davant les emergències.

En el cas de Diputació Resol, la institució provincial reservarà una partida per al desenvolupament dels tres eixos d’este programa: un pla de transició energètica, la contractació centralitzada del subministrament elèctric i el servei de gestió d’enllumenat públic municipal.

Quant a Diputació Respon, es vertebra en tres eixos: un pla d’helisuperfícies, una línia de crèdit per a possibles catàstrofes i una oficina tècnica pròxima i útil que resolga i agilitze els problemes en els municipis d’interior.

Així mateix, per a l’elaboració del pressupost per al pròxim exercici es compta amb un import de 6,5 milions d’euros destinats a finançar despeses d’inversió i transferències de capital. Esta quantitat va ser aprovada en el ple del passat mes d’octubre. En aquesta sessió, es va aprovar una modificació en el capítol de despeses del pressupost actual per a així poder generar un actiu financer i que es podrà incorporar al pressupost 2024.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari