Se suspén l'operatiu de cerca de l'estibador desaparegut en el port de Castelló

Se suspén l'operatiu de cerca de l'estibador desaparegut en el port de Castelló
30/05/2021 -

Se suspén l’operatiu de cerca de l’estibador desaparegut en el port de Castelló, de 36 anys i nacionalitat espanyola. Els treballs de rescat es reprendran a primera hora de demà dilluns i se centraran en l’entorn més pròxim al vaixell per part dels grups especialitzats de busseig. El port de Castelló es manté tancat al trànsit, però s’ha organitzat un dispositiu especial d’eixida per als vaixells pesquers.

Al llarg de la vesprada s’han incorporat a l’operatiu de rescat l’embarcació LSCilene de Creu Roja. Així mateix, han treballat durant la vesprada els bussos de Salvament Marítim i de Guàrdia Civil. Personal de la Societat d’Estiba del port de Castelló (Sedcas) i de l’empresa terminalista Noatum han col·laborat en les tasques de recuperació de part de la càrrega despresa per a facilitar les labors de cerca.

Cal recordar que el dispositiu de cerca desplegat en el Port de Castelló va trobar ahir el cos sense vida d’un dels dos homes desapareguts aquest divendres en bolcar el vaixell de càrrega ‘Nazmiye Ana’, segons va informar l’Autoritat Portuària.

Els equips de rescat van reprendre a les 8 del matí d’ahir la cerca de les dues persones desaparecidastras bolcar el vaixell Nazmuye Ana en el port de Castelló. Els dos desapareguts eren un tripulant del vaixell i un treballador de l’estiba. L’operació de cerca es va haver de suspendre al voltant de les 2 de la matinada per falta de visibilitat. Els treballs s’han reiniciat una vegada s’ha comprovat a més l’estabilitat del vaixell.

L’operatiu de rescat està compost per prop de 150 persones entre bombers dels consorcis provincial i municipal, bussos, remolcadors, policia portuària, guàrdia civil, Creu Roja i Salvament Marítim. A més organitzacions com Stella Maris estan donant suport a la tripulació del vaixell.

Els fets van ocórrer divendres passat al voltant de les 20.30 hores quan el vaixell va bolcar en el moll del Centenari del port de Castelló mentre realitzava labors de càrrega de contenidors. El vaixell Nazmuye Ana amb 9 tripulants a bord va bolcar en el moll de la Ceràmica del port de Castelló quan realitzava operacions de càrrega de contenidors. En aqueix moment es va activar el Pla d’Autoprotecció del Port i el Pla Interior Marítim. Tres persones van resultar ferides i van ser traslladades fins a l’Hospital General de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari