Detingudes 15 persones a La Vall d'Uixó per la compra-venda il·lícita de 145 tones de garrofes

A més, la Guàrdia Civil investiga la falsificació de més de 850 documents DATA

Detingudes 15 persones a La Vall d'Uixó per la compra-venda il·lícita de 145 tones de garrofes
19/12/2022 -

Unes 15 persones han sigut detingudes i altres 4 estan sent investigades per un delicte d’encobriment de 145 tones de garrofa i la falsificació de 871 documents DATA. Aquestes accions criminals es van realitzar en les empreses de compravenda de garrofa localitzades a la Vall d’Uixó, on la Guàrdia Civil ha actuat amb motiu de la campanya de la recollida de la garrofa durant els mesos de setembre, octubre i novembre.

Els agents van intensificar les inspeccions administratives en les empreses dedicades exclusivament a aquesta activitat amb motiu de l’operació denominada ‘Baina’ contra la compravenda il·legal de garrofes.

Durant la investigació, els efectius comprovaven i analitzaven els documents DATA que s’entregaven per part dels venedors en el moment del lliurament de les garrofes i van comprovar diverses irregularitats, a més de justificar posteriorment la seua procedència per a esbrinar si s’havien recol·lectat en els camps reflectits en els DATA i, en alguns casos, les corresponents autoritzacions per a aquesta recollida.

Després de l’anàlisi de tota la documentació aportada pels magatzems, els components de l’Equip Roca de Borriana van poder verificar que un total de 871 documents DATA es trobaven falsificats o falsejats per a així poder comercialitzar les garrofes recol·lectades.

Una vegada quantificats tots els quilos que apareixien reflectits en els documents, ascendien a un total de 145.195 quilos, amb un valor en el mercat de 180.000 euros aproximadament, segons ha detallat la Guàrdia Civil.

Fruit de les investigacions, juntament amb la declaració dels presumptes perjudicats, es desprén que els detinguts presumptament utilitzaven les dades personals de persones físiques reals sense el seu consentiment amb la finalitat de simular una venda “legal” del producte.

En la majoria dels casos, els perjudicats posseeixen parcel·les i camps dels quals se simulava documentalment per part dels detinguts l’haver obtingut la garrofa de manera “lícita”, però s’ha pogut demostrar que no s’ha aconseguit dels terrenys que s’indiquen en els documents, ja siga per la inexistència del producte o perquè el fruit era tan escàs que impossibilitava obtindre les quantitats documentades.

Per això es va procedir a la detenció de 15 persones i s’investiga a altres quatre per la seua participació en els delictes de falsificació de documents i encobriment. En aquesta operació també s’ha procedit a l’esclariment de quatre delictes de furt de garrofes i interposat denúncies administratives contra els drets dels treballadors. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Nules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari