Detingudes cinc persones a Almassora acusades de tirotejar a una persona que guardava droga

Detingudes cinc persones a Almassora acusades de tirotejar a una persona que guardava droga
14/03/2023 -

Cinc persones han sigut detingudes en la localitat castellonenca d’Almassora per la Guàrdia Civil acusades de tirotejar a un individu que custodiava droga en el marc d’una “bolcada”. Els fets van tindre lloc el mes de febrer passat i, després d’una intensa investigació, la Guàrdia Civil ha aconseguit desarticular una organització criminal dedicada a l’elaboració, tràfic i cultiu de marihuana en la zona del Barranc i La Ratlla.

L’operació es va iniciar arran del tiroteig patit per la persona encarregada de custodiar una plantació de marihuana a Almassora. Un dels trets va impactar en el bloc motor del vehicle mentre que l’altre va impactar en el reposa-caps del copilot. L’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Oropesa va començar llavors una investigació que s’ha saldat amb la detenció de tres homes i dues dones, les edats de les quals oscil·len entre els 20 i els 48 anys.

Els detinguts, a més d’estar acusats d’intent d’homicidi, se’ls atribueix el delito de tràfic de drogues, elaboració i cultiu de marihuana, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric. Durant la fase d’explotació de l’operació, la Guàrdia Civil ha desmantellat tres laboratoris “indoor” amb quasi 500 plantes de marihuana, confiscant-se també de substàncies estupefaents, 8.000 euros en efectiu, 10 telèfons mòbils, joies, un vehicle d’alta gamma i diversos objectes relacionats amb el delicte de “bolcada” i la temptativa d’homicidi.

La Guàrdia Civil ha realitzat dues entrades i registres simultànies degudament autoritzades en la fase final de l’operació. Durant aquestes, els agents han desmantellat els laboratoris on es cultivava la marihuana i s’han confiscat de les substàncies i objectes esmentats anteriorment. A més, s’ha comptat amb el suport del Servei Cinológico, USECIC, GRS de València i patrulles dels Llocs Principals de la Guàrdia Civil d’Almassora, Benicàssim, i Vall d’Uixó.

Les diligències instruïdes i els detinguts han sigut posats a la disposició del jutjat de guàrdia de Castelló. Aquesta operació és el resultat de l’esforç dels agents de la Guàrdia Civil d’Oropesa, que han dut a terme una intensa labor d’investigació per a desarticular aquesta organització criminal.

La detenció dels cinc membres de l’organització ha sigut possible gràcies a la col·laboració ciutadana i al treball conjunt de les forces i cossos de seguretat de l’Estat en la seua lluita contra el tràfic de drogues i el crim organitzat. Aquesta operació ha permés desmantellar una xarxa criminal que operava en la zona i que suposava un greu perill per a la seguretat ciutadana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari