Un greu accident provoca una fugida de gasoil en una empresa d'Almassora

S’ha activat el Pla d’Emergència Exterior situació 0 degut a aquest incident després d’un intent de robatori

Un greu accident provoca una fugida de gasoil en una empresa d'Almassora
19/01/2023 -

Un accident greu en una empresa del terme municipal d’Almassora ha provocat aquest matí una fugida de gasoil en  un oleoducte al seu pas pel riu Millars. Així ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, que també ha activat el Pla d’Emergència Exterior situació 0.

No obstant això, les mateixes fonts han detallat que no hi ha cap ferit i que aquesta fugida de gasoil en una empresa d’Almassora ha sigut ja continguda per la pròpia empresa. Es tracta d’un oleoducte de l’empresa Exolum, que connecta la planta del Serrallo amb la d’Albuixec.

Emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha apuntat que els bombers han sol·licitat un tècnic de medi ambient per a valorar la perillositat de la situació. Posteriorment, serà l’empresa propietària la que s’encarregue de la retirada del gasoil escapolit i de sanejar la zona afectada.

Pel que sembla, segons avança El Periódico Mediterrani,tot sembla indicar que l’origen de l’incident està en una temptativa de robatori en la instal·lació, que és una canonada proveïda de bombes i altres aparells per a conduir el petroli a llarga distància .

Tal com indiquen els experts, els lladres podrien haver realitzat un forat en la canalització al seu pas per la zona del riu Millars, a Almassora, per a poder perpetrar el robatori de gasoil, la qual cosa ha derivat en una fugida.

El Pla d’Emergència Exterior situació 0 s’aplica en un accident les conseqüències del qual es limiten a l’interior de l’empresa sinistrada. Al no haver-hi repercussions en l’exterior de l’empresa, no és necessari adoptar mesures de protecció a la població.

Aquest tipus d’incidents poden ser controlats amb els recursos previstos en el Pla d’Emergència interior de l’empresa o requerir la mobilització d’un nombre reduït de vehicles d’intervenció i/o de dotacions sanitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari