El 70 % de les obres del nou centre de dia de párkinson de Castelló ja estan executades

Esta instal·lació sanitària se situarà entre els carrers Desert dels Palmells i Germans Rosell Mata, en els voltants del pavelló Ciutat de Castelló

Guardar

 Les obres del nou centre de dia de párkinson de Castelló
Les obres del nou centre de dia de párkinson de Castelló

La nova infraestructura sanitària per a tractar a pacients amb Parkinson està cada vegada més prop de ser una realitat. Així ho certifica el bon ritme de les obres d'execució que ja s'han completat en un 70 %. Ara, la previsió és que d'ací als pròxims mesos comencen els treballs de fusteria interior, pintura i equipament interior.

Es tracta d'unes instal·lacions situades entre els carrers Desert dels Palmells i Germans Rosell Mata, en els voltants del pavelló poliesportiu Ciutat de Castelló. Amb un pressupost d'1,2 milions d'euros i executada per l'empresa Cresol Obres i Serveis (COS), tindrà capacitat per a 60 persones i disposarà de serveis com a fisioteràpia o rehabilitació, entre altres, a més de tres sales polivalents.

El regidor d'Infraestructures, Sergio Toledo, ha valorat positivament l'avanç de les obres del centre "el projecte del qual va ser ajustat a les necessitats de l'Associació Provincial de Párkinson comptant amb la seua col·laboració per a garantir el millor servei que puguen prestar unes instal·lacions d'estes característiques, tant a quines patixen la malaltia, com a les seues famílies".

"El compromís d'este govern és estar al costat de les associacions que treballen per a millorar la vida dels altres, com és el cas de l'Associació Provincial de Párkinson de Castelló. Existixen al voltant de 2.500 persones afectades per esta malaltia en tota la província, 350 d'elles en la nostra ciutat. Este centre de dia especialitzat suposarà una millora de la seua qualitat de vida", afig.

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu que afecta el sistema nerviós de manera crònica i progressiva. És la segona malaltia més prevalent en l'actualitat després de l'Alzheimer i pertany als anomenats Trastorns del Moviment

No hi ha explicacions concretes de les causes que la produïxen, però sí que són evidents les conseqüències que tenen per a la persona, a la qual a poc a poc priva de la seua autonomia i mobilitat, una deterioració en la persona que especialment patixen també els familiars dels qui la patixen.

Destacats