750 efectius de bombers, 200 vehicles i cinc mitjans aeris per a protegir la província davant el risc d'incendis

El president de la corporació, José Martí, demana a la població que minimitze al màxim durant l'onada de calor l'activitat als boscos per a evitar incidents

Guardar

bomberos dipcas
bomberos dipcas
La Diputació de Castelló manté mobilitzats tots els efectius del Consorci Provincial de Bombers davant l'alerta extrema per incendis forestals en tota la província. L'avís coincideix amb un dels episodis de calor sufocant més intensos dels últims anys. Durant els pròxims dies s'espera que els termòmetres sobrepassen la barrera dels 40 graus a distints punts del territori, el que sumat a la baixa humitat convida a extremar totes les precaucions.Enfront d'aquesta situació, la Diputació coordina un total de 750 efectius, 200 vehicles i cinc mitjans aeris perquè no es perda ni un minut a l'hora d'actuar en cas d'emergència. Amb aquestes dades es tracta d'un dispositiu humà i material sense precedents a la província, amb nou parcs de bombers i 18 unitats de bombers forestals implicats, una unitat de maquinària i logística i un cos de voluntaris de Protecció Civil.El president de la Diputació, José Martí, ha fet un clam a la responsabilitat i ha requerit a la població que es minimitze al màxim l'activitat a la muntanya. Martí ha manifestat que «hem d'estar alerta per a evitar qualsevol tipus d'incident perquè venim d'unes setmanes amb temperatures prou altes i escassesa de pluges, el que ens ha deixat uns boscos més ressecs i més vulnerables davant el foc». «Demane a tothom que extreme al màxim les precaucions en entorns naturals i que en cas cas es faça foc, per respecte al medi ambient i als professionals que s'hi juguen la vida per a garantir la nostra seguretat». El president ha recordat que s'ha de mantindre la calma en cas d'incendi i telefonar com més prompte millor al 112 o al 085 perquè els equips d'emergència puguen donar una ràpida resposta.

LABORS DE MITIGACIÓ

Paral·lelament hi ha 13 brigades de mitigació, formades cadascuna per cinc operaris, repartides per totes les comarques de Castelló realitzant treballs de neteja i de creació de tallafocs en zones perimetrals a nuclis urbans, a fi d'evitar que les flames alcancen zones habitades.L'onada de calor, que un principi durarà cinc dies, prové de l'est del Mediterrani. La previsió és que la massa d'aire calent afecte, sobretot, les àrees interiors de Castelló.

RECOMANACIONS DAVANT L'ONADA DE CALOR

Des de la Diputació es recomana evitar l'exposició prolongada al Sol i hidratar-se constantment per a evitar colps de calor i insolacions. També s'aconsella no fer menjades copioses i usar roba lleugera i de colors clars, així com utilitzar protectors solars i evitar llocs tancats o sense ventilació.
Destacats