L'aeroport de Castelló treballa per a incloure dues noves destinacions en 2025

Aerocas i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori acorden licitar una campanya per a incloure nous vols a Polònia i Budapest

Guardar

Diversos avions en l'aeroport de Castelló
Diversos avions en l'aeroport de Castelló

Viatjar des de l'aeroport de Castelló a dues noves ciutats europees podria ser una realitat a partir de l'any 2025. I és que la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha acordat licitar una campanya de consolidació en els mercats europeus amb l'objectiu d'establir dues noves connexions aèries des d'aquesta terminal. En concret, Aerocas està treballant per a connectar via aèria la capital castellonenca amb la ciutat de Budapest, a Hongria, i amb el mercat polonés.

Així ho ha anunciat la consellera de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, qui ha manifestat que esta nova licitació "respon als objectius del Govern de la Generalitat de reforçar la connectivitat aèria de Castelló i d'impulsar l'activitat comercial de l'aeroport".

En este sentit, la campanya que eixirà a concurs està estructurada en dos lots i està focalitzada en el fiançament entre l'aeròdrom castellonenc i els mercats de Budapest i Polònia. Es tracta de dues destinacions del centre d'Europa que han tingut en els últims anys connexions aèria amb Castelló i que ara tant Aerocas com la Conselleria busquen recuperar perquè tornen a estar operatives de cara al pròxim any 2025.

En eixa línia, algunes de les condicions que estableixen la licitació és que les dues rutes ha deŕán operar un mínim de 30 setmanes a l'any i hauran de disposar de, almenys, dues freqüències cada setmana. Així mateix, i tal com ha ocorregut en anteriors campanyes, la companyia adjudicatària haurà de realitzar un pla de promoció amb la finalitat de posicionar l'aeroport de Castelló i la seua àrea d'influència com una destinació turística. Així, segons han confirmat fonts autonòmiques a través d'un comunicat, la campanya tindrà una durada de quatre anys i cada ruta té assignat un import anual màxim de 250.000 euros.

Noves connexions per a augmentar l'oferta de vols actual

Així, Aerocas i la Conselleria que dirigix Salomé Pradas busquen impulsar l'activitat aèria en l'aeroport de Castelló i afegir noves connexions a la llista de destinacions als quals ja es pot volar des d'esta terminal. En concret, este any 2024 són onze les ciutats que tenen connexions regulars des d'este aeroport i entre elles es troben Roma, Londres, Brussel·les, Milà, Berlín, Düsseldorf, Porto, Bucarest, Bilbao, Madrid i Astúries.

Un grupo de pasajeros baja de un avión en el aeropuerto de Castellón
Un grup de passatgers baixa d'un avió en l'aeroport de Castelló

Precisament, la de Bilbao al País Basc i la ciutat portuguesa de Porto han sigut les dues últimes incorporacions, ja que encara que l'inici d'estes dues connexions va ser anunciat al març, no ha sigut fins al passat 1 de juny que estes dues noves rutes van començar la seua operativa.

Concretament, la ruta de Bilbao, operada per l'aerolínia Volotea, torna a l'aeroport de Castelló després d'un parèntesi d'un any. Esta connexió, de caràcter estival, disposa de vols en dimecres i dissabte i estarà vigent durant 20 setmanes, fins al 16 d'octubre, oferint un total de 80 vols. Mentre que la de Porto està gestionat per l'aerolínia de baix cost Ryanair i compta amb vols programats els dimarts i dissabtes fins al pròxim 28 de setembre.

 

Destacats