L'Ajuntament de Castelló activa un nou Pla de Rehabilitació de Façanes per a embellir la ciutat

El nou programa s'engegarà durant este segon semestre de l'any i atorgarà ajudes de fins a de 5.000 euros per façana

Guardar

Façanes d'edificis de Castelló
Façanes d'edificis de Castelló

El Govern municipal de Castelló ha anunciat la posada en marxa d'un nou Pla de Rehabilitació de Façanes amb el qual es busca millorar l'estat dels edificis de la capital castellonenca.

"L'objectiu del govern municipal amb esta iniciativa no és un altre que el de seguir avançant en l'embellecimiento de la nostra ciutat, que durant els últims anys ha patit una degradació i deterioració important", ha assegurat Sergio Toledo, regidor d'Urbanisme.

“L'objectiu del govern municipal amb aquesta iniciativa no és un altre que el de continuar avançant en l'embelliment de la nostra ciutat, que durant els últims anys ha patit una degradació i deterioració important”, ha assegurat.

L'edil ha insistit que “el que volem és ajudar també als nostres veïns al fet que milloren l'aspecte dels seus habitatges i que, amb això, el faça la imatge de la ciutat, fent-la més atractiva per a tota la gent que la visita i perquè ens sentim més orgullosos encara els que vivim en ella”.

Toledo ha explicat que “aquest pla s'iniciarà durant aquest segon semestre de l'any i comptarà amb una partida d'ajudes que ascendeix fins als 100.000 euros que apareix reservada en el pressupost d'aquest 2024 per a adequació de façanes. Una partida que podria ser ampliada atenent les peticions que es formulen”.

Dos tipus d'ajudes

El regidor ha volgut també apuntar que aquest pla, les bases del qual estan sent elaborades pels tècnics de l'Àrea d'Habitatge i que es podrien aprovar en breu, estaria actiu entre els mesos de setembre o octubre, comptant amb dos tipus d'ajudes diferents”.

“D'una banda tenim les millores en façanes d'habitatges unifamiliars apariats, que podran comptar amb una subvenció del 50% de les obres, fins a un màxim de 5.000 euros”.

“D'altra banda, en el cas de comerços, la despesa en millores de la façana serà subvencionable al 50%, fins a un màxim de 2.500 euros”, ha especificat.

Més mesures d'embelliment

Toledo ha recordat també que “des del consistori s'han posat en marxa diferents plans de xoc com el que té a veure amb la neteja de la ciutat, invertint més de 12 milions d'euros i posant en marxa brigades específiques per a actuar en la neteja de pintades o xiclets que enlletgien l'aspecte de la ciutat i vandalitzaven el patrimoni i el mobiliari urbà”.

El regidor ha volgut apuntar així mateix “l'aposta per comptar amb una ciutat més verda i més bonica, a través del Pla de renaturalització, que ha permés que es planten més de 40.000 plantes i 500 arbres, canviant de manera radical l'aspecte dels nostres carrers i barris, amb més zones verdes i d'ombra”.

“Totes aquestes accions que hem posat en marxa, en temps rècord, des de l'equip de govern, estan aconseguint canviar la imatge d'una ciutat de Castelló que és cada vegada una ciutat més viva i més verda, més neta i més atractiva”, ha finalitzat.

Destacats