L'Alcora licita les obres per 271.000 euros per a renovar les instal·lacions esportives municipals

Este projecte integral, impulsat per la regidoria d'Esports, permetrà la renovació i modernització de huit instal·lacions municipals

Guardar

L'alcalde Samuel Falomir i l'edil Amparo Segura en una instal·lació esportiva de l'Alcora
L'alcalde Samuel Falomir i l'edil Amparo Segura en una instal·lació esportiva de l'Alcora

L'Ajuntament de l'Alcora ha iniciat la contractació pública de les obres de millora de gran part de les instal·lacions esportives de la localitat. En concret, es van a renovar les pistes d'atletisme, el camp de futbol, el pavelló poliesportiu, polifuncional, piscina coberta, piscina de Sant Vicent, camp de futbol 8 i skatepark; a més de les zones exteriors de la Ciutat Esportiva.

Es tracta d'un projecte integral de ‘posada a punt’ de les infraestructures que possibilitarà la seua renovació, la reparació dels desperfectes produïts per l'ús o el pas del temps i també la seua modernització. Sobre aquest tema, la regidora de l'àrea, Amparo Segura, ha recordat que “una de les línies destacades d'actuació de l'Ajuntament en matèria esportiva és la millora contínua de les instal·lacions per tal d’assegurar les millors condicions d'ús possibles d’aquestes”, cosa que considera “fonamental” per a “l'impuls i foment de l'esport a l'Alcora”.

Segura ha explicat que, precisament amb eixe objectiu “poder dur a terme un millor manteniment de totes les instal·lacions esportives en el dia a dia, de manera més ràpida i efectiva”, l'Ajuntament contractarà, en breu, a un peó d'obres. Tal com detalla la responsable municipal d'Esports, “s'encarregarà de fer treballs de pintura, adequació, desbrossament… i totes aquelles necessitats que vagen sorgint”. 

Així mateix, la regidora ha ressaltat que “les millores que afrontem es decidixen escoltant i atenent les demandes de les veïnes i veïns, esportistes i entitats esportives del nostre municipi amb la finalitat de donar solució i prioritzar les necessitats reals”.
Sobre el projecte a licitació, ha indicat que les empreses interessades a executar-lo tenen fins al pròxim 8 de juliol per a presentar les seues ofertes. El pressupost base de licitació ascendix a 271.000 euros.

Treballs previstos

En les pistes d'atletisme es realitzarà, d'una banda, la reparació del paviment esportiu en aquelles zones en les quals està deteriorat i la substitució de la gespa artificial en diverses zones de la pista per un altre d'ús esportiu. D'altra banda, en una de les portes de la pista es durà a terme un control d'accessos amb plataforma web per a la contractació del servei, similar al que s'ha instal·lat recentment en les pistes de pàdel. 

Pel que respecta al camp de futbol, es procedirà a la substitució de la xarxa de reg, una intervenció amb la qual es substituiran també els canons de reg superficials per aspersors emergents. A més, s'instal·larà megafonia permanent en el recinte, es col·locarà enllumenat en l'entrada accessible al camp i s'impermeabilitzaran les cobertes per a evitar pèrdues d'aigua. Altres actuacions consistiran en la implantació d'un espai per a sala de conferències i reunions i la instal·lació d'una porta d'accés per a poder accedir a coberta plana sobre els vestuaris. Com a mesura de protecció, es planteja la col·locació d'una barana perimetral.

Una altra de les instal·lacions incloses és el pavelló poliesportiu, on es milloraran les dutxes d'alguns vestuaris, que presenten problemes de barrejat d'aigua freda i calenta, mitjançant la substitució de mescladors temporitzadors i ruixadors. També s'impermeabilitzarà una superfície de la coberta plana dels vestuaris per tal de solucionar el problema actual de goteres. A més, s'instal·larà nou equipament com un tauler i una canastra i es col·locaran matalassos en les parets darrere de les canastres a fi de limitar danys derivats de colps per impacte dels jugadors durant el joc. 

En relació al pavelló polifuncional, es dotarà d'una nova fila de seients en la graderia menuda de la pista sud per tal d’augmentar l'aforament. Així mateix, s'instal·laran taquilles per a emmagatzematge de material per a la gimnàstica rítmica i un sistema d'ancoratge per a exercicis individuals en el rocòdrom, així com matalassos en el sòl, amb l'objectiu de millorar la seguretat. A més, es reforçarà la impermeabilització de zones puntuals de la cobertura de l'edifici per a evitar goteres, es reposaran alguns vàters encastats per a solucionar els problemes amb les cisternes que existixen en l'actualitat. A més, s'executarà un tram d'instal·lació elèctrica per a millorar la seguretat, entre altres treballs de reparació.

En la piscina coberta es duran a terme treballs de farciment, regularització i formació d'arracades de la sala de bombes, així com la instal·lació d'una canaleta central amb idea de millorar el funcionament de la bomba i evitar filtracions a l'edifici de l'associació de jubilats Comte d'Aranda. També se substituiran els cristalls amb defectes de la façana sud i es repararà el marc metàl·lic.

Pel que respecta a la piscina descoberta del paratge de Sant Vicent, es repararà el col·lector de buidatge i es formigonarà la canonada per a protegir-la enfront de sobrecàrregues.
Tant en l’skatepark com en el camp de futbol 8 se situarà un control d'accessos amb plataforma web per a la contractació del servei.

A més, es duran a terme millores en l'exterior del poliesportiu. Entre altres, s'adequarà la plataforma destinada a pàrquing situada enfront de la façana principal per tal d’aconseguir una única plataforma pavimentada amb aglomerat asfàltic de major amplària, la qual cosa proporcionarà una major capacitat d'aparcament, possibilitarà accedir al pavelló en una de les seues portes sense escales des de l'exterior i permetrà, al seu torn, plantejar la col·locació de camps de joc recreatius i esportius.

Aiximateix, el projecte contempla una instal·lació d'enllumenat exterior per a dotar d'il·luminació a aquesta nova parcel·la. 

Destacats