Castelló serà el primer ajuntament de la Comunitat Valenciana amb permís per menstruació

El funcionariat i el personal laboral contractat també comptarà amb un permís de maternitat i paternitat acumulable per a famílies monoparentals

Castelló serà el primer ajuntament de la Comunitat Valenciana amb permís per menstruació

L’Ajuntament de Castelló farà un pas decisiu en matèria d’igualtat i conciliació familiar a través del seu nou acord laboral per al funcionariat i el conveni col·lectiu per al personal laboral del consistori. I és que, per unanimitat de totes les parts, el consistori serà el primer de la Comunitat Valenciana a incorporar el permís per menstruació i el primer d’Espanya a permetre l’acumulació dels permisos de maternitat i paternitat en les famílies monoparentals.

Es tracta de les principals mesures acordades aquest dimecres en el Saló de Plens per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i representants sindicals d’UGT, Comissions Obreres (CCOO) i el CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris). A l’acte també van acudir membres de l’equip de govern i regidors de l’oposició, com Vicent Sales (PP), Vicente Vidal (Ciutadans) i Luciano Ferrer (VOX).

Aquest acord no sols és clau per avançar en drets socials, sinó perquè ho fa amb perspectiva de gènere i en pro de la igualtat i de la diversitat familiar. I amb unanimitat de totes les parts. En paraules de la primera edil, “es tracta d’un text adaptat al present i amb vocació de futur”, “un bon acord per a totes i tots”.

Acumulació dels permisos per naixement o adopció

Aquest acord incorpora aspectes amb els quals l’Ajuntament de Castelló es converteix en pioner, com l’acumulació dels permisos per naixement, adopció o acolliment per a les famílies monoparentals femenines i monoparentals, que s’introdueix per primera vegada en el conveni d’un ajuntament a nivell nacional. D’aquesta manera, l’única persona progenitora podrà acumular al seu permís les deu setmanes que li hagueren correspost si la família anara biparental per a una millor cura i atenció del fill o filla.

Permís menstrual

Respecte al permís menstrual per a les treballadores del consistori -una mesura que ja s’ha introduït a l’ajuntament de Girona -, les dones que el sol·liciten tindran un permís de huit hores mensuals, recuperables en tres mesos. Per a això hauran de presentar una sol·licitud acreditada per la facultativa o facultatiu corresponent en el qual s’especifique aquesta necessitat.

Major conciliació

A més d’aquestes mesures pioneres, prop de 1.500 persones ocupades públiques de l’Ajuntament de Castelló i dels seus patronats, així com el personal laboral contractat a través de programes de foment de l’ocupació, podran tindre més avantatges en la conciliació familiar.

En concret, s’estableixen mesures específiques per a casos de violència de gènere o situacions de dependència i s’incrementaran els conceptes i quanties dels Fons Socials. També s’incrementen les ajudes per a estudis i rebran una ajuda de 100 euros per a Escoles Infantils d’Estiu els qui tinguen fills i filles que es troben entre el primer cicle d’Educació Infantil fins a sisé de Primària a partir de 2022.

Hui la Junta de Govern Local ha aprovat el nou conveni, per la qual cosa es remetrà a altres administracions per a la seua ratificació. A més, Marco ha destacat que totes aquestes mesures estaran en vigor fins al 31 de desembre de 2025.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari