La Banda Municipal de Castelló retrà homenatge al 75 aniversari del ‘Rotllo i Canya’

La Banda Municipal de Castelló retrà homenatge al 75 aniversari del ‘Rotllo i Canya’
14/05/2021 -

Castelló commemorarà el 75 aniversari del Rotllo i Canya amb un concert de la Banda Municipal, dirigida per Marcel Ortega. L’esdeveniment serà el diumenge, 16 de maig (18.30 hores), a l’Auditori de Castelló. El concert servirà per a retre homenatge a l’obra composta per José García i presentada l’any 1946.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat la importància d’aquest tema que “ha esdevingut part de la música identificativa de Castelló i que ja forma part indispensable de les celebracions castellonenques”. Ruiz ha convidat el públic a acostar-se a aquest nou concert de la banda que torna a l’Auditori per a celebrar el 75 aniversari del Rotllo i Canya.

El programa posa en comú el context musical dels anys 40 i l’actual. Per a l’ocasió, s’inclouen alguns dels pasdobles que van competir amb el ‘Rotllo i Canya’ en el concurs en què va ser triat com a himne de la ciutat. Tot i que l’actual himne de Castelló es va imposar a la resta, hui en dia encara s’interpreten obres com ‘Aires llevantins’, de Bernabé Sanchis; ‘Gaiates i traques’, de Joaquín Sanchis; i ‘Castalia’, dels germans Terol. El públic també podrà gaudir de ‘Cuadros Mediterráneos’, compost per l’antic mestre de la Banda Municipal, Eduardo Felip.

Pel que fa als compositors actuals, la Banda Municipal de Castelló interpretarà ‘8 de febrer’, de Vicent Ortiz, un jove compositor de La Vall d’Uixó amb trajectòria internacional i professor de l’important Berklee College of Music a València. A més, la Banda portarà a l’Auditori ‘Las carboneras del Nalón’, de l’ondera María José Belenguer. Aquesta última obra està dedicada a les primeres dones que van treballar en les mines d’Astúries i ha guanyat el segon premi en el Concurs Internacional de Composició ‘María Teresa Prieto’. El concert culminarà amb la interpretació l’himne de les festes locals i himne de la ciutat, el Rotllo i Canya.

Cal destacar que l’accés al concert és gratuït i les persones interessades poden assistir fins a completar l’aforament. En eixe sentit, s’hi accedirà per ordre d’arribada, fet pel qual es recomana arribar amb antelació. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló garanteix les mesures sanitàries per fer possible la cultura segura a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari