Begoña Carrasco: “Amb el nou Pla Funcional de l'Hospital General arriba la voluntat real de millorar la qualitat assistencial i la sanitat pública castellonenca”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez recorda que “això de hui no és un anunci electoral”, que “el pressupost total de l'obra i equipament per al nou centre ascendeix a 507 milions d'euros” i es compromet a reduir terminis

Guardar

Carrasco plan funcional Hospital General
Carrasco plan funcional Hospital General
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha assistit aquest matí a la presentació del Pla Funcional del nou Hospital General de Castelló, que ha estat presidida pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i en la qual també han sigut presents, entre altres autoritats, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, o la delegada del Consell, Susana Fabregat.Begoña Carrasco, ha valorat de manera molt positiva el compromís i la sensibilitat del Consell dirigit pel president Mazón i la Conselleria de Sanitat. “Hui és un dia important per a la nostra ciutat i per a la província. Quan arribem ens trobem simplement amb un anunci electoral, amb una maqueta i amb els terrenys sense adquirir”.“Ara avancem junts, tant conselleria com Ajuntament. Hui és un dia fonamental perquè hui s'ha presentat la realitat, el Pla Funcional, que era el que no estava i es necessitava per a escriure la història o el futur sanitari o la millora de la sanitat pública i de la qualitat assistencial dels castellonencs”, ha afirmat.Carrasco ha tingut també paraules d'agraïment per al president de la Generalitat, Carlos Mazón “per complir amb la paraula donada. Ell va recórrer amb mi i amb la presidenta provincial aquest hospital i es va comprometre amb els metges, zeladors, infermeres i, sobretot amb els castellonencs, al fet que milloraria la sanitat d'aquesta ciutat”.De la mateixa manera també ha agraït la labor del conseller de Sanitat “del qual em quede amb una frase que ha repetit molt: la voluntat real de millorar la qualitat assistencial i la sanitat pública castellonenca. A això és al que hem vingut, això és el que necessita la nostra ciutat i a això és al que ens hem compromés”.“Ens trobem una sanitat en l'UCI, que hui respira un poc millor”, ha assegurat.L'alcaldessa ha posat l'accent que “aquest projecte del nou centre hospitalari és una de les prioritats per a Castelló ja que, durant els últims huit anys, hem patit una falta d'infraestructures sanitàries que han anat en detriment de la qualitat assistencial dels nostres veïns i veïnes a tots els nivells”.

Col·laboració per a l'adquisició de terrenys

El conseller de Sanitat ha anunciat referent a l'estat del projecte que “estem acabant, amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'adquisició dels tres últims terrenys”.També ha avançat que “el pressupost total estimat a 30 d'abril de 2024, del conjunt total de l'obra i l'equipament, són 507 milions d'euros. És una expressió clara de la voluntat, del compromís amb la ciutat de Castelló, que té la Generalitat Valenciana presidida per Carlos Mazón”.Gómez ha explicat que la presentació de hui “no és un acte electoral”, en referència als anuncis del govern del Botànic referent a l'Hospital General. “És un anunci a principi de la legislatura. Participatiu, treballat, pressupostat i amb la voluntat real de voler millorar la sanitat pública castellonenca i, per tant, la sanitat pública de la comunitat valenciana”.El conseller ha avançat finalment que “s'intentaran acurtar els terminis de 2024. I solaparem fases perquè vaja això més ràpid”.
Destacats