Begoña Carrasco: "La conciliació de les famílies en períodes vacacionals és fonamental, per eixa raó continuarem ajudant a les associacions en la posada en marxa de les escoles d'estiu donant-los opcions als pares"

Guardar

Escola d'estiu Castelló
Escola d'estiu Castelló

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada de l'edil de Benestar Social, Maica Hurtado i la Diputada Provincial de Benestar Social, Marisa Torlá, assistix al primer dia de l'Escola d'Estiu de la Fundació Punjab, així com l'escola d'estiu de l'Associació Gitana de Castelló.

Tal com ha destacat la primera edil, "la conciliació de les famílies en períodes vacacionals és fonamental, per eixa raó continuarem al costat de les associacions en la posada en marxa de les escoles d'estiu donant-los opcions als pares".

En este sentit, Carrasco ha assenyalat que "entre tots dos col·lectius, són un prop dels 200 xiquets que durant el mes de juliol participaran en els tallers i activitats educatives, oferint així una alternativa a les famílies en la temporada estival".

El govern municipal destina un total de 122.300 euros entre sengles col·lectius, 71.800 a la Fundació Punjab i 50.500 a l'Associació Gitana, perquè puguen desenvolupar estes iniciatives a l'estiu, així com altres programes dirigits a xiquets i xiquetes, joves i adults al llarg de l'any.

Al voltant d'un centenar de xiquets d'edats compreses entre els 2 a 12 anys estan inscrits a l'Escola d'Estiu de la Fundació Punjab, activa des de l'any 2003, i que enguany ha centrat la temàtica de les seues activitats en els Jocs Olímpics, promovent hàbits de vida saludables així com els valors de l'esport.

Per la seua part superen els 60 alumnes inscrits, d'entre 3 a 15 anys, a l'escola d'estiu de l'Associació Gitana de Castelló, el funcionament de la qual va començar l'any 1995, i enguany la temàtica que centrarà totes les seues activitats és l'art.

En les visites a sengles escoles d'estiu, tant l'alcaldessa com l'edil i la Diputada provincial, han pogut comprovar el bon acolliment d'estes iniciatives per part dels xiquets així com queda patent "la importància que l'Ajuntament ajude en la posada en marxa d'estos serveis de suport a les famílies, tan importants per a donar resposta a les seues necessitats" explica Carrasco.

Destacats