Begoña Carrasco rep a la selecció espanyola de gimnàstica rítmica que abans dels Jocs Olímpics de París 2024

L'equip està preparant la cita olímpica en les instal·lacions de l'Àgora Lledó International School de la ciutat de Castelló

Guardar

Recepció de la selecció espanyola de gimnasia rítmica en l'Ajuntament de Castelló
Recepció de la selecció espanyola de gimnasia rítmica en l'Ajuntament de Castelló

La selecció espanyola de gimnàstica rítmica ha visitat aquest dilluns 1 de juliol l'Ajuntament de Castelló abans de partir cap a París per a participar en els Jocs Olímpics 2024. L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rebut aquest matí en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló a la selecció espanyola de gimnàstica rítmica, que està preparant els pròxims Jocs Olímpics de Paris 2024 en la capital de la Plana.

Al costat de la la alcaldessa han estat també presentes la regidora d'Esports, Maica Hurtado, el president de la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, Jesús Carballo, la vicepresidenta de la federació valenciana de gimnàstica i delegada a Castelló, Cristina García, i Luis Madrid, director del centre Àgora Lledó.

La primera edila ha pogut así compartir uns moments amb les esportistes i l'staff tècnic que encapçala la seleccionadora, Alejandra Quereda, l'entrenadora de conjunt, Ana Pelaz, la professora de ballet Dagmara Brown, la fisioterapeuta María Llamazares, i del quin forma part també la castellonenca Marta Linares, com a entrenadora d'individual, el nom de la qual porta precisament el pavelló del centre Àgora Lledó, lloc on s'exerciten les esportistes durant aquests dies.

Carrasco ha destacat "la importància per a la nostra ciutat de poder albergar una concentració d'un equip d'elit com és la selecció nacional de gimnàstica rítmica. Una oportunitat per a gaudir de l'esport al més alt nivell i també un gran estímul i inspiració per als més joves que poden veure in situ les evolucions i com entrenen els seus ídols i referents".

"Aqueix també és l'objectiu que perseguim des de l'Ajuntament de Castelló, aconseguir que l'esport arribe a tots els estaments de la nostra ciutat, convertir-la en una vertadera 'Ciutat de l'Esport' i promoure els millors valors que inculca i els beneficis que aporta la pràctica esportiva. Tot això sense oblidar el gran impacte turístic i econòmic que tenen algunes de les cites que s'organitzen, com va ocórrer amb el Campionat Nacional Base Individual de Gimnàstica del passat mes d'abril que va atraure a més de 10.000 persones fins a la nostra ciutat", ha recordat.

La selecció espanyola de gimnàstica rítmica, actual campiona d'Europa, porta concentrada a Castelló des del passat 26 de juny i fins demà 2 de juliol, quan l'equip tornarà a Madrid abans partir cap a París a disputar els Jocs Olímpics, la cerimònia dels quals d'inauguració serà el pròxim 26 de juliol.

El president de la federació espanyola, Jesús Carballo, ha manifestat davant l'alcaldessa la seua satisfacció per l'estadía en terres castellonenques "per a preparar-nos a un mes dels Jocs Olímpics, eixint de la rutina de Madrid, la qual cosa beneficia també a les gimnastes".

L'equip inclou a les gimnastes del conjunt Ana Arnau, Inés Bergua, Andrea Fernández, Mireia Martínez, Patricia Pérez i Salma Solaun, así com a les individuals Polina Berezinay Alba Bautista.

Finalment, l'alcaldessa, qui ha fet lliurament d'un obsequi a les integrants de l'equip nacional, ha desitjat "la millor de les sorts a les gimnastes per a la cita olímpica, al mateix temps que esperem que la relació de la selecció nacional amb la ciutat de Castelló seguisca per molts anys més, reforçant els llaços amb aquesta disciplina esportiva".

Destacats