La Califòrnia Youth Symphony arriba a Castelló amb un concert gratuït

Aquesta orquestra internacional formada per 110 joves músics actuarà este dijous 27 de juny en l'Auditori de Castelló

Guardar

Una actuació de la California Youth Symphony. Imatge: California Youth Symphony
Una actuació de la California Youth Symphony. Imatge: California Youth Symphony

L'Auditori de Castelló es convertix en escenari este dijous 27 de juny d'un concert gratuït de la Califòrnia Youth Symphony. Una formació que ha inclòs a la capital de la Plana en la seua gira internacional i que arribarà per primera vegada a la ciutat dins d'un acte organitzat per la Regidoria de Cultura i l'Institut València de Cultura (IVC).

Així, esta serà la segona actuació d'una orquestra internacional que se celebre en la capital castellonenca després que el passat 18 de maig la Texas A&M University Wind Symphony realitzarà una actuació també gratuïta dins de la seua gira fora d'Estats Units. En el cas de la Califòrnia Youth Symphony, el concert d'esta agrupació musical es durà a terme en l'auditori de la ciutat demà dijous a partir de les 20 hores. Tal com han confirmat des de l'àrea municipal de Cultura, l'entrada és gratuïta fins que es complete l'aforament del teatre.

La Califòrnia Youth Symphony, formada per 110 músics, compta amb un important prestigi internacional, ja que va ser la primera orquestra juvenil nord-americana a realitzar una gira per l'estranger, en 1963. Des d'eixe moment, l'orquestra ha realitzat gires per diversos països com Mèxic, Austràlia, Uruguai, Argentina i també països d'Europa i Àsia. De fet, en 1994 l'orquestra va obtindre el primer lloc en el Concurs del Festival Internacional de Música de Viena. Dins del seu gira internacional i sota la direcció de Leo Eylar, la formació interpretarà obres d'autors com Gershwin, Williams o Falla, entre uns altres.

"Castelló torna a estar en el mapa dels grans esdeveniments culturals. A poc a poc estem aconseguint que les grans orquestres simfòniques facen parada a Castelló, com va succeir amb l'Orquestra Simfònica de la Universitat de Texas, quan abans passaven de llarg. Tenim un Auditori de primer nivell i espais com el Palau de la Festa o la Plaça Major que s'omplin de públic quan programem aquest tipus de recitals. Seguirem treballant per a impulsar eixa oferta musical", ha declarat María Espanya, regidora de Cultura.

Destacats