Castelló celebra el 770 aniversari de la seua fundació com a ciutat amb actes commemoratius

L’esdeveniment principal del programa és en record a les víctimes de la covid-19 i en reconeixement a les activitats essencials

Castelló celebra el 770 aniversari de la seua fundació com a ciutat amb actes commemoratius
06/09/2021 -

La ciutat de Castelló celebra aquest dimecres els 770 anys de la seua fundació com a ciutat, i celebrarà durant aquest cap de setmana una sèrie d’actes per a rememorar aquest esdeveniment seguint la normativa sanitària. “Reprenem els actes de l’Aniversari i això ens alegra, perquè és una mostra que a poc a poc anem recuperant una certa normalitat i superant una situació complexa per la qual hem hagut de sacrificar moltes coses i, entre elles, també el nostre calendari festiu”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

El programa del 770 Aniversari s’ha plantat tenint en compte els protocols anticovid, amb menys actes que altres anys, però amb el mateix afecte, la mateixa dedicació i l’esforç de sempre“, ha reconegut Marco.

ACTES DE LA FUNDACIÓ DE CASTELLÓ

Entre els actes de l’aniversari de la ciutat, destaca el record a les víctimes de la covid-19 i reconeixement a les activitats essencials, que tindrà lloc divendres que ve a les 19.00 hores en la plaça Major.”No volíem perdre l’oportunitat, en ocasió de l’Aniversari, de reconéixer públicament a tots aquells col·lectius, treballadors i treballadores que han sigut essencials durant la pandèmia. Serà una manera de reconéixer-los públicament el seu treball i esforç i una expressió d’afecte col·lectiu i solidaritat de la ciutat”, ha ressaltat la primera edila.

No obstant això, la programació començarà el dimecres 8 de setembre, on hi haurà un volteig de campanes al Fadrí a les 12.00 hores. A la vesprada, a les 18.00 hores, s’inaugurarà l’exposició “Gaiates de mà” organitzada per la Gestora de Gaiates, que estarà oberta fins al 30 de setembre, en el Claustre del Museu de Belles arts de Castelló. Finalment, a les 19.00 hores, es commemorarà el XX aniversari de l’escultura de Tombatossals, organitzada per la Colla del Rei Barbut, en l’Estàtua de Tombatossals de la ciutat.

El dijous 9 de setembre hi haurà un acte a les 19.00 hores, on s’entregaran els Premis Ciutat de Castelló 2021, a la sala de conferències de l’edifici Menador.

Així mateix, el divendres 10 de setembre, a les 12.00 hores, hi haurà una recepció dels retrats commemoratius de Germà Colón i Pare Ricardo, fills Predilecte i Adoptiu de la ciutat, respectivament, en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Castelló.

A la vesprada, a les 19.00 hores, es realitzarà l’acte institucional en memòria de les víctimes de la covid-19 i en reconeixement als treballadors i treballadores del sector considerats essencials durant la pandèmia, en la plaça Major. Finalment, es visitarà a la “Castelló medieval, senyors i ordes militars“, amb eixida des de la plaça de l’Olivera, a les 20.30 hores, la inscripció de les quals és necessària a través de la web de Turisme de l’Ajuntament de Castelló.

El dissabte 11 de setembre, a les 20.00 hores, es realitzaran microescenes històriques d’Alfons II a Jaume I (“Alfons II, primer rei del terme de Khadrell”, “El laude dels tres bisbes” i “La carta d’assentament”). Tot seguit es realitzarà una lectura del Laude arbitral i de la llicència de trasllat, organitzada per la Germanor dels Cavallers de la Conquesta, al costat del Fadrí, fins a completar l’aforament.

I aqueix mateix dia, a les 22.30 hores, es realitzarà la nit de joglars i bufons de l’edat mitjana, al costat del Fadrí, també fins a completar l’aforament permés.

Finalment, el diumenge 12 de setembre, a les 11.00 hores, es visitarà teatralitzada “Na Violant d’Hongria, primera Regina de Castelló”, l’eixida de la qual serà des del Fadrí, i inscripció en la pàgina de Turisme de l’Ajuntament de Castelló, fins a completar l’aforament. I a les 19.00 hores, es realitzarà un espectacle de joglars i bufons de l’edat mitjana, seguit d’un homenatge dels Cavallers Templers de Jaume I, al costat del Fadrí, fins a completar aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari