Castelló anuncia aparcament gratuït en Clavé-San Félix per a pal·liar els efectes de les obres de la Zona de Baixes Emissions

Així mateix, l'edil d'Urbanisme i Infraestructures ha informat que s'obrirà una línia d'ajudes econòmiques directes als comerços de la zona del Raval

Guardar

zona de bajas emisiones castellon
zona de bajas emisiones castellon
L'Ajuntament de Castelló anuncia la gratuïtat de l'aparcament municipal Clavé-Sant Félix i ajudes directes als comerços del Raval amb l'objectiu de minimitzar les conseqüències negatives en la vida dels residents i també la dels comerços mentre duren les obres de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Es tracta d'un anunci que ha fet este dimecres el regidor d'Urbanisme i Infraestructures, Sergio Toledo, al costat de l'edil de Comerç, Alberto Vidal, en una reunió amb membres de Comerços del Raval, l'associació que aglutina a quasi 70 comerços i establiments d'esta zona."Sabem que les obres són molestes, per això activem des d'ara mateix una sèrie de mesures responent a les inquietuds i les peticions dels venedors d'esta zona", ha declarat l'edil durant la trobada que ha tingut lloc en la Sala d'actes del consistori. D'una banda, l'Ajuntament ha informat que posarà en marxa el repartiment de bons entre els comerços per a poder estacionar de manera gratuïta en l'aparcament Clavé-Sant Félix."Fins al moment han d'assumir els comerços esta despesa, per la qual cosa l'assumirem des de l'Ajuntament per a donar-los als comerços i que ells els repartisquen entre els seus clients", ha explicat el regidor. Així, esta mesura estarà activa durant un any, "el doble de temps que duren les obres", ha afegit Toledo. Cal destacar que les obres en estos carrers tenen un termini màxim de sis mesos; no obstant això, els tiquets es prolongaran durant 12 mesos per a compensar els efectes de les obres.Esta mesura compensatòria se suma a la que ja va posar en marxa el mateix departament municipal a través de la que s'oferia als residents en la zona del Raval la possibilitat d'adquirir bons d'aparcament un 40 % més barats. En eixe sentit, l'Ajuntament va signar un conveni amb el pàrquing Sant Félix per a tindre tarifes reduïdes destinades a la ciutadania.

Ajudes directes als comerços de l'entorn

D'altra banda, el govern prepara ajudes directes als comerços mentre duren les obres per a mitigar les possibles disminucions d'ingressos. "Estem estudiant la millor manera de fer-los arribar estes ajudes. Volem que els comerciants tinguen la tranquil·litat que este Ajuntament sí que els té en compte i continuarà treballant sempre de la seua mà", aclarix Toledo."Posarem a la disposició dels propietaris dels comerços el personal necessari per a prestar assessorament a l'hora de presentar la documentació sobre facturació per a rebre eixes ajudes directes", ha especificat. D'esta manera, la gratuïtat de l'aparcament municipal i les ajudes directes es destinaran a als comerciants dels carrers Sant Félix, Sanahuja, Conde Pestagua, Sant Roque, plaça Clavé, carrer Oviedo, Enmig Alloza, Sagrada Família, Verge de Lidón, Sant Lluís i Arrufat Alonso, entre altres.

Estat de les obres de la ZBE

Els carrers del Raval Sant Félix han sigut les primeres a estar llestes dins del projecte reorientat de la Zona de Baixes Emissions. "Estos dies s'està acabant de posar el mobiliari urbà i la plantació de les zones enjardinades per a embellir els carrers, dins de l'aposta del govern de Begoña Carrasco per la renaturalització de la ciutat amb més plantes i flors naturals; no obstant això, ja es pot transitar per estos carrers", explica Toledo.L'edil ha explicat que "després d'estes obres els castellonencs notaran un nou aspecte dels seus carrers, perquè hem millorat el projecte amb més i millors zones verdes. Això farà que siga més agradable passejar per la ciutat, a més de ser més sostenible; hem inclòs més bancs i papereres, i seran carrers accessibles al vianant i amb itineraris per a invidents".En estos moments continuen les obres en carrer Conde Pestagua, carrer Sant Félix i Navarra. L'itinerari alternatiu en Conde Pestagua, mentre estiguen els treballs en marxa, s'ha de realitzar pel carrer Alcalde Tárrega per a accedir al Pàrquing de Clavé-Sant Fèlix.Les actuacions al carrer Trinidad començaran pròximament, garantint l'accés per San Francisco i Asensi. "L'execució de les obres complix els terminis previstos, tal com s'ha informat veïns i comerciants", assegura.
Destacats