Castelló aposta per la sostenibilitat de l'hostaleria amb el nou repte d'Ecovidrio

Un total de 62 restaurants, bars i quiosquets de la ciutat s'han sumat ja a esta iniciativa que es perllongarà fins al mes d'agost

Guardar

Presentació de la campanya d'Ecovidrio 'Bandera Verda de la sostenibilitat'
Presentació de la campanya d'Ecovidrio 'Bandera Verda de la sostenibilitat'

L'Ajuntament de Castelló ha acceptat el repte proposat per Ecovidrio per a fomentar la sostenibilitat en el sector de l'hostaleria i fer-se així amb la Bandera Verda de la sostenibilitat que atorga aquesta entitat. 

En concret, seran 62 establiments hostalers de la localitat, majoritàriament situats en el Grau, els que competiran fins al mes d'agost per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat de Ecovidrio.

El regidor de Serveis Públics, Sergio Toledo, al costat de la Tinenta Alcalde del Grau, Ester Giner, i el gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, han presentat la campanya #MovimientoBanderasVerdes que acredita la labor dels Ajuntaments i hostalers locals en matèria de reciclatge d'envasos de vidre i el seu compromís amb l'avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Toledo ha destacat que “ens acollim a aquesta campanya i ho fem a través de la regidoria de Serveis Públics, en la nostra aposta de fer de Castelló una ciutat cada vegada més neta i compromesa amb el Medi Ambient. Sempre hem dit que la neteja és una prioritat, i el reciclatge també ho és, igual que continuar treballant per una ciutat més compromesa amb el respecte al Medi Ambient. En definitiva, per una ciutat més sostenible”. 

En la present edició que comprén els mesos de juny a agost, l'Ajuntament de Castelló competirà amb 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i més de 16.000 establiments hostalers.

La campanya #MovimientoBanderasVerdes, cerca reconéixer la labor dels Ajuntaments i hostalers locals en matèria de reciclatge d'envasos de vidre durant els mesos d'estiu. 

“Estem preparats i assumim el repte de la mà de 62 establiments hostalers de la nostra ciutat per a aconseguir la prestigiosa Bandera Verda de la sostenibilitat”, ha insistit Sergio Toledo

L'any passat a Castelló, en el mateix període dels tres mesos d'estiu, es van recollir 456.540kg de vidre reciclat i enguany el repte està a superar eixa quantitat en un 2% a través dels establiments hostalers associats a la campanya.

Aquesta campanya també avalua diverses iniciatives, des de la gestió del reciclatge de residus fins a les campanyes que es facen de conscienciació i sensibilització “que també durem a terme des de l'Ajuntament de Castelló, a través de les xarxes socials, cartelleria col·locada per la ciutat i amb sortejos”, ha detallat Toledo.

La Tinenta Alcalde del Grau de Castelló, Ester Giner ha destacat que “on estiguen les paraules reciclatge, medi ambient i sostenibilitat sempre hem d'anar de la mà de les empreses que posen en marxa aquestes iniciatives”. Giner també ha aprofitat l'ocasió per a agrair als hostalers del Grau de Castelló per adherir-se a aquesta campanya i ha posat en valor la qualitat del seu servei apuntant que “són tot un referent a la província i ara en la temporada d'estiu el Grau es converteix en un dels punts neuràlgics del turisme a la nostra ciutat”.

Per la seua part el gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, ha manifestat el seu agraïment a Castelló “pel suport i difusió de la iniciativa impulsada per l'entitat, hem de tindre en compte que precisament ara en el període estival, és quan més residu de vidre es genera perquè augmenta el consum d'aliments envasats en aquest material, d'aquí ve que redoblem els esforços any rere any amb iniciatives com aquesta. Aquesta és la cinquena edició de banderes verdes i l'objectiu és premiar l'activisme dels ajuntaments en pro de la sostenibilitat i la cura del medi ambient” afig.

Enguany Ecovidrio també reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d'energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables. 

Objectiu sostenible

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s'alia amb municipis i hostalers per a donar resposta als elevats índexs de consum d'envasos de vidre que es registren en les zones costaneres durant l'època estival. 

Durant els mesos d'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l'hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa a un equip d'educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola. 

Destacats