Castelló aprova en el ple una baixada important d'impostos

El govern de Carrasco aprova una rebaixa fiscal per a la ciutat de Castelló, calculada en 3,6 milions d’euros, segons el consistori

Guardar

Pleno en Castellón
Pleno en Castellón
L'Ajuntament de Castelló va aprovar ahir en el ple corresponent al mes d'octubre una nova ordenança municipal que suposa una revolució fiscal. Carrasco i el seu equip de govern calculen que la rebaixa d'impostos que duran a terme des del consistori servirà perquè la població castellonenca estalvie quasi 4 milions d'euros. Aquestes rebaixes venen determinades per l'Impost de Béns immobles (IBI), amb un 4%, "sense que afecte la qualitat dels serveis públics", segons el comunicat de premsa; l'impost de la Plusvàlua sumat a la bonificació 'mortis causa' que passarà del 25% al 50%; i la suspensió total durant el següent curs de la taxa d'ocupació de la via pública que influirà a 750 terrasses de comerciants i hostalers de la ciutat.D'altra banda, el consistori també assumeix la taxa de més d'un milió i mig d'euros de Reciplasa sense modificar l'impost de la taxa de fem. Juan Carlos Redondo, regidor d'Hisenda, ha puntualitzat que aquesta revolució fiscal entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2024. "Aquesta modificació dels impostos és el primer pas que farem des d'aquest govern durant els quatre anys de mandat sense que es vegen afectats els serveis públics municipals, ajudant les famílies castellonenques a estalviar més de 3,6 milions d'euros", ha afirmat Redó. L'edil d'Hisenda exposa que aquesta rebaixa fiscal també ajuda a les petites i mitjanes empreses, perquè indirectament se'ls afig liquiditat.

Pressupost per al Patronat de Festes

El ple d'octubre també ha aprovat una modificació pressupostària per al Patronat de Festes amb una suma de 168.603,85 euros per a assumir les despeses del consistori. Des de l'actual govern de PP i Vox, afirmen que este augment "és degut a les factures que els anteriors mandataris no van pagar als proveïdors". El portaveu de Govern, Vicent Sales, afegeix que des del Patronat de Festes s'han trobat 345 factures sense pagar, així que "des de l'Ajuntament estem intentant solucionar esta anomalia provocada per l'anterior equip de govern".L'edil de Festes, Noelia Selma, també ha fet una valoració sobre aquest tema: "Era necessari incorporar aquests diners per a aprovar les bases de les subvencions de 2023. Els que han ajudat a organitzar 'les festes de carrer" han de poder optar a rebre-les, perquè la majoria són petites empreses familiars que necessiten veure pagat el seu treball. Algunes porten esperant-ho més d'un any".Abans de començar la sessió plenària, l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rememorat a les víctimes de la guerra entre Israel i Palestina demanant a tots els participants polítics a guardar un minut de silenci en commemoració als morts.
Destacats