Castelló aprova d'urgència ajudes directes al comerç local per valor de 2 milions d'euros

Les ajudes quedaran aprovades de manera definitiva pel ple municipal del pròxim dijous 27 de juny

Guardar

Un comerç local de Castelló
Un comerç local de Castelló

"El govern ha aprovat la modificació de crèdit que permetrà atorgar ajudes directes al comerç de la ciutat, en una partida que ascendix a 2 milions d'euros". Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, després de la celebració d'una comissió plenària extraordinària convocada a este efecte des de l'àrea d'Impuls Econòmic, Ocupació i Capital Humà.

Carrasco ha recordat que "esta iniciativa, que suposa la quantitat més gran de la història que atorga l'ajuntament al sector comercial de la ciutat, està dissenyada per a mitigar els efectes econòmics en aquells negocis que declaren lucre cessant amb motiu de les obres en la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de la nostra ciutat".

La primera edil ha insistit que "mai s'havia mobilitzat una quantitat econòmica tan important en suport als nostres comerciants, la qual cosa suposa una mostra inequívoca del compromís de l'equip de govern amb un sector clau per al dinamisme de la nostra ciutat".

"Esta iniciativa, després de desestimar l'única esmena proposada pel grup municipal de Compromís, seguix amb la tramitació administrativa prevista, per via d'urgència, perquè les ajudes arriben com més prompte millor als qui les sol·liciten. I es ratificarà, definitivament, pel ple municipal del pròxim dijous", ha avançat Carrasco.

L'alcaldessa ha apuntat de la mateixa manera que "estes ajudes procedixen dels romanents de 2023 i s'incorporaran de manera immediata a l'àrea de Comerç".

Suport a un sector clau
Begoña Carrasco també ha volgut insistir que "d'esta manera vam mostrar el nostre respatler a un sector clau per al dia a dia de la nostra ciutat, com és el comerç de proximitat i les tendes del centre de Castelló, l'activitat del qual es veu afectada per les diferents obres que s'estan duent a terme amb motiu dels treballs de la Zona de Baixes Emissions".

Finalment, l'alcaldessa de Castelló ha comentat que "som conscients que les obres sempre ocasionen molèsties, encara que després anem a veure una ciutat millorada, més verda i més bonica. En este cas, des de l'equip de govern, treballem perquè les obres de la ZBE tinguen el menor impacte possible punt per als nostres veïns i els nostres comerços".

"Per això posem a disposició estes ajudes directes per a compensar a aqueixos comerços que es vegen afectats durant el temps que duren estos treballs, així com altres mesures compensatòries com la reducció d'un 40 % de les tarifes per als residents en els pàrquings de les zones afectades o bons gratuïts d'aparcament per als clients d'estos comerços", ha resumit Carrasco.

Destacats