Castelló i ASCER uneixen forces perquè la ciutat siga un gran aparador de ceràmica

Begoña Carrasco, ha anunciat que s'impulsarà la participació dels socis de l'entitat en els nous projectes de ciutat

Guardar

Reunió entre l'alcaldessa Begoña Carrasco i representants d'ASCER
Reunió entre l'alcaldessa Begoña Carrasco i representants d'ASCER

L'Ajuntament de Castelló i l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) busquen afermar una xarxa d'aliances per a potenciar el sector i que la capital castellonenca siga un gran aparador dels usos urbans de la ceràmica.

És per això que l'alcaldessa Begoña Carrasco s'ha reunit hui amb diversos representants d'esta entitat. En la trobada, han estat presents Ismael García i Miguel Nicolás com a vicepresidents; i amb Alberto Echavarría, secretari general, i Óscar Gaspar, responsable d'assumptes legals.

Fruit d'esta trobada, l'alcaldessa ha adquirit dos compromisos amb l'entitat. "Signarem un MOU (Memorandum of Understanding —Memoràndum d'enteniment) entre Ajuntament i ASCER per a deixar patent el compromís d'este govern de col·laborar amb l'entitat per a promoure l'ús de la ceràmica en els projectes urbans i fomentar que siguen memorables i utilitzen la ceràmica com a element artístic i tècnic. Així, doncs, per part de l'Ajuntament es traslladarà a l'equip tècnic d'ASCER la informació de cada projecte perquè els avalue i els oferisca als seus associats de tal manera que estos puguen presentar les seues propostes" afirma la primera edil.

Carrasco ha assenyalat que "volem implicar al màxim a les empreses ceràmiques castellonenques i que presenten proposades de noves aplicacions de revestiments i usos ceràmics que facen de la capital un gran aparador, que done visibilitat i remarque la nostra ceràmica".

En este sentit, Carrasco ha recordat que "el sector ceràmic és el motor econòmic de la nostra ciutat, i de la nostra província, de fet són entorn de 70.000 les famílies que depenen d'ell". "Hem engegat accions que promouen l'ús de noves aplicacions de revestiments ceràmics en l'entorn urbà, perquè Castelló siga un CityLab que mostre tot el talent i la capacitat d'innovació de les nostres empreses. Per este motiu hàgem incorporat en els plecs de condicions dels contractes per a la realització de noves obres i projectes públics que siga una prioritat l'ús de paviment i revestiment ceràmic", afig l'alcaldessa.

Segon compromís, ceràmica memorable en l'avinguda Ferrandis Salvador
El segon compromís que ha ratificat la primera edil en la reunió ha sigut relacionat amb la recent remodelació que es realitzarà en l'Av Ferrandis Salvador. "El 50 % del recobriment del passeig de l'Av Ferrandis Salvador es realitzarà amb ceràmica. Les quatre mitges llunes actuals més dues de nova creació incorporaran este material, per la qual cosa hem traslladat a ASCER que comptem amb les empreses del sector per a incorporar les millors solucions tècniques i decoratives que facen d'este passeig un lloc emblemàtic que porte el segell de la nostra ceràmica. Així mateix, també els hem demanat propostes innovadores per a l'ús de ceràmica en el mobiliari urbà i en els panells identificatius que es vagen a instal·lar".

De la mateixa manera, cal recordar que altres exemples visibles de l'ús urbà de la ceràmica els trobem en el Palau de la Festa, en la façana de l'edifici de la comissaria de la Policia Nacional, el paviment ceràmic ergonòmic i intel·ligent utilitzat en els passos de zebra de les Rondes Mijares i Magdalena o el revestiment ceràmic capaç d'absorbir i eliminar el CO₂ de l'atmosfera de les instal·lacions esportives del Raval Universitari.

La primera edil ha conclòs asseverant que "Castelló té la concentració més gran d'empreses ceràmiques de tota Europa i, precisament, a les portes de la fira Cersaie, volem posar de manifest el nostre suport a la patronal ASCER, així com traslladar-los el compromís del govern municipal de continuar impulsant la ceràmica castellonenca a través dels múltiples usos urbans, gràcies a la versatilitat del producte ceràmic".

Destacats