La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló continua amb el seu pla de xoc per a frenar la proliferació de mosquits en el terme municipal. En concret, este pla compta amb un pressupost de 90.000 euros, un 50 % més que en l'anterior exercici i posa el focus en la "polvorització de larvicides en focus crítics, com en zones d'aiguamolls de la Marjaleria" la finalitat de la qual és, com explica el regidor de l'àrea, Luciano Ferrer, "anticipar-nos a les èpoques d'eclosió que se solen donar després de les pluges i l'augment de les temperatures".
A més, l'edil ha animat als veïns de ciutat a continuar col·laborant, com fins ara, per a "evitar la proliferació de mosquits amb mesures preventives evitant l'acumulació d'aigua en terrasses o tests".
Així mateix, dins d'este pla de xoc s'inclou una campanya informativa amb recomanacions per a evitar la cria de mosquits en jardins, patis, piscines, balconades, maseters, bols de mascotes, tendals, etc. "És molt important que els ciutadans sàpien la importància de mantindre nets els espais on es pot acumular aigua", explica el regidor de Salut.
Solta de mosquits tigre esterilitzats
Finalment, cal assenyalar un dels tractaments més innovadors i pioners que s'estan desenvolupant en la nostra ciutat contra la proliferació del mosquit tigre en col·laboració amb la regidoria de Medi ambient, que dirigix Cristian Ramírez, i la Generalitat Valenciana.
Es tracta de la cria massiva d'insectes esterilitzats que han alliberat per zones estratègiques com els parcs Ribalta, Sensal, La Panderola, Rafalafena o Geòleg José Royo. Amb este sistema s'evita que els mosquits continuen criant. "És el mètode més eficaç per a les zones verdes d'alta densitat poblacional perquè d'esta manera ens avancem al problema", conclou Ferrer.