Castelló crea un marketplace i taquilles intel·ligents per a impulsar el comerç

S'ha instal·lat una taquilla al costat del Mercat Central d'un total d'11 que hi haurà repartides per tota la ciutat

Guardar

Begoña Carrasco, Alberto Vidal, Paco Cabañero, Jose Luis Hernández i Sonia Castillo
Begoña Carrasco, Alberto Vidal, Paco Cabañero, Jose Luis Hernández i Sonia Castillo

Castelló potencia la digitalització del comerç local amb la creació d'un marketplace i la instal·lació de taquilles intel·ligents refrigerades.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada del regidor de Comerç, Alberto Vidal, i de l'edil de Modernització, Paco Cabañero, i en presència també del gerent del Mercat Central, Jose Luis Hernández, i de la presidenta de l'associació de venedors del Mercat Central, Sonia Castillo, ha presentat el projecte.

De moment s'ha instal·lat una taquilla intel·ligent al costat del Mercat Central, a mode de projecte pilot, d'un total d'11 que hi haurà distribuïdes en punts estratègics de la ciutat. Sobre esta els tècnics han fet l'explicació del seu funcionament. La previsió és que el marketplace estiga en funcionament per als usuaris passat l'estiu, amb la vista posada al novembre, podent ser fins i tot abans.

Durant la presentació l'alcaldessa ha manifestat: "Hui presentem les taquilles intel·ligents, una eina més que posem a la disposició del comerç local per a permetre que el nostre comerç de proximitat siga més competitiu adaptant-se als nous hàbits de consum".

Es tracta d'una iniciativa innovadora en matèria d'impuls al comerç local i de proximitat que compta amb una inversió de 356.535,70 euros, IVA inclòs procedents de Fons Europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Este projecte consistix a generar un portal digital al qual puguen adherir-se tots els comerços que ho desitgen de la ciutat, la qual cosa es coneix com a "marketplace" i els usuaris podran fer les seues compres des de la comoditat dels seus dispositius mòbils, gràcies a la instal·lació de les taquilles intel·ligents podran recollir la seua comanda qualsevol dia de la setmana, a qualsevol hora.

El projecte ja ha arrancat amb la formació d'11 comerciants, 7 del Mercat Central i 4 del Mercat de Sant Antoni i de manera gradual s'ampliarà a tots els comerços de la ciutat, de manera que s'estima al novembre puga estar el marketplace en funcionament.

L'alcaldessa ha destacat que "és un treball transversal entre les regidories de Fons Europeus, de Comerç i de Modernització per a continuar fent costat al comerç local. Una acció que se suma a altres iniciatives que hem posat en marxa com els bons comercials amb 300.000 euros o la línia d'ajudes directes de més de 2.000.000 d'euros per a tot el comerç local".

En este sentit, Carrasco ha posat en valor el teixit comercial local afirmant que "les nostres botigues són un referent, tant pel tracte pròxim, com per la qualitat dels productes, pensem que és bo proporcionar-los eines per a facilitar-los que s'adapten als nous temps per a poder subsistir. Esta transformació és important per a incentivar als clients més joves a apostar pel nostre comerç de proximitat, així com per a emprendre en un sector econòmic que és fonamental per a l'economia castellonenca".

Per la seua part el regidor de Comerç, Alberto Vidal ha assegurat que "este projecte pretén acostar els mercats de Castelló a cada racó de la ciutat. A través d'estes taquilles, persones que viuen en el Grau, en l'UJI o prop del Palau de la Festa podran tindre prop de casa els productes frescos del Mercat Central i del Mercat Sant Antoni. Continuem apostant pel producte fresc i de proximitat i per això estem estudiant les millors fórmules que ens permeten potenciar-ho."

Formació de comerciants i instal·lació de taquilles, fins a 203 compartiments

Així doncs, la particularitat d'este projecte, és que conjuga l'aplicació digital oferint l'oferta de les botigues de la ciutat, així com la instal·lació d'un total 11 taquilles on depositar els productes per a la seua posterior recollida, que estaran instal·lades en: Mercat Central, Mercat Sant Antoni, Col·legi Vicent Marza, Antic Mercat Grau, CC Salera, Pl. Hort Sogueros, Pàrquing Clau, Palau de la Festa, Maset Blau, Pàrquing Hospital General i Pàrquing Hospital Provincial.

Hi ha tres tipus de compartiments, uns disposen de sistema de refrigeració, uns altres estan destinat a albergar productes congelats i els compartiments ambiente, segons el tipus de producte que s'adquirisca.

Este servei s'incorporarà a la Targeta Ciutadana

El regidor de Modernització, Paco Cabañero, ha destacat que esta és una iniciativa més, dins del pla d'innovació impulsat pel govern municipal.

Així mateix, afig que "este servei que oferixen les taquilles és un altre servei que s'afegirà a la targeta ciutadana, una altra utilitat sumada als serveis autobús o la biblioteca municipal". Cabañero ha recordat que hui dia hi ha un total de 1.337 targetes ciutadanes físiques actives i 402 targetes en la seua versió virtual. Tots els castellonencs poden accedir a ella a través de la web www.castello.es/es/tarjetaciudadana".

Destacats