Castelló destina 650.000 euros de fons Next Generation a reforçar la digitalització i la ciberseguretat

L’alcaldessa destaca la importància d’aquests fons per a avançar en modernització i transformació digital en l’administració local

Castelló destina 650.000 euros de fons Next Generation a reforçar la digitalització i la ciberseguretat
10/07/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat dos expedients per a la contractació de subministrament de diverses solucions per a impulsar la digitalització i reforçar la ciberseguretat amb una inversió de 650.000 euros finançats a través de fons europeus Next Generation. El primer es tracta de l’aprovació de la contractació del subministrament de tecnologia per a millorar la ciberseguretat de les xarxes i sistemes d’informació amb un pressupost de màxim de 150.645 euros. El segon, és la contractació del subministrament, lliurament i instal·lació de hardware per a implementar solucions de mobilitat per al personal de l’Ajuntament de Castelló per un pressupost màxim de 497.359 euros.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “gràcies a l’obtenció d’aquests nous fons europeus podrem millorar la modernització i avançar en la transformació digital per a afermar la ciberseguretat i consolidar un model d’Administració del segle XXI”.

Així, en l’àmbit de ciberseguretat, l’Ajuntament de Castelló ha licitat el subministrament i instal·lació d’un Sistema d’alerta primerenca (SAT) distribuït per a entitats locals. Per a això es desplegarà una solució tecnològica basada en les eines del catàleg del CCN-CERT orientades al monitoratge, detecció i gestió d’incidents de seguretat. L’objectiu és reforçar els mecanismes de protecció de les xarxes i sistemes d’informació manejats per l’Administració local per a un major blindatge de la informació tractada i dels serveis digitals prestats. La contractació també contempla el desplegament de la tecnologia i els mitjans necessaris per a implantar a l’Ajuntament una solució del CCN-CERT desenvolupada per a agilitar la visualització d’actius en una xarxa, la seua autenticació i segregació, així com l’automatització d’auditories de seguretat de la infraestructura. Així, és possible obtindre visibilitat, control, resposta i compliment de tots els actius connectats a la xarxa corporativa.

D’altra banda, també s’ha aprovat la contractació del subministrament, lliurament i instal·lació de hardware per a implementar solucions de mobilitat per al personal municipal. La contractació té un pressupost màxim de 497.359 euros més IVA i permetrà adquirir dispositius (equips portàtils, PDA’s o tauletes) i incorporar solucions tecnològiques necessàries perquè la plantilla funcionarial puga exercir les seues tasques i responsabilitats de manera eficient, contribuint a la connectivitat digital i a la mobilitat.

En aquest sentit, la regidora d’Innovació Digital i Administració Electrònica, Monica Barabás, ha destacat que amb aquesta contractació l’Ajuntament implantarà solucions efectives de mobilitat per als i les treballadores municipals.

Cal recordar que aquestes subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència és que els ajuntaments efectuen inversions que milloren i modernitzen la seua pròpia organització mitjançant la incorporació de tecnologies de la informació i les comunicacions, la digitalització dels procediments administratius i l’adaptació de la seua gestió a l’ús dels mitjans digitals. Tot això amb el repte últim de dissenyar una Administració per al segle XXI que, a través de la seua transformació digital, puga respondre amb celeritat i eficiència a les necessitats de la ciutadania i l’economia en tot el territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari