Castelló inicia la licitació del col·legi Elcano

La Junta de Govern aprova engegar la contractació de les obres del centre del Grau amb un pressupost de 5.418.180 euros

Castelló inicia la licitació del col·legi Elcano
29/12/2022 -

Llum verda per a engegar la licitació de les obres d’enderrocament i construcció del col·legi Juan Sebastian Elcano del Grau de Castelló. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló en sessió extraordinària ha aprovat aquest matí iniciar el procediment de contractació pública de les obres d’enderrocament i posterior construcció del centre d’educació Infantil i Primària del Grau, com a part de les actuacions del Pla Edificant a la ciutat, per un pressupost de 5.418.179,52 €.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “l’educació pública és una prioritat per al govern municipal. Per això, des de l’Ajuntament de Castelló, a través del Pla Edificant, posem tots els recursos necessaris per a la reforma dels col·legis”.

Les obres, amb data d’inici prevista el proper juny, consisteixen en la demolició del centre, i la posterior construcció en el mateix solar on ara es troba. La previsió és que els treballs, una vegada adjudicats després de la redelegació de competències, s’allarguen durant 15 mesos aproximadament per a “un centre referent per a les futures generacions del Grau” que permetrà avançar l’escola en “criteris de sostenibilitat, qualitat, innovació, accessibilitat i eficiència energètica”, segons ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita.

“Amb els col·legis Herrero i Vicent Marçà per a aquest 2023, ara comença el camí de l’Elcano i, en breu, podrem dir el mateix del Mestre Canós, quatre centres del Plan Edificant que avancen a Castelló, visibilitzant la prioritat que és invertir en educació pública per a aquest govern”, ha destacat el regidor.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha detallat que “s’està avançant en les obres del col·legi Sebastián Elcano i també en les d’Herrero, Vicent Marçà i Mestre Canós, perquè els xiquets i xiquetes de la ciutat puguen disposar com més prompte millor d’unes infraestructures docents en les millors condicions”.

Comença ara el compte enrrere per a després de la publicació dels plecs de condicions a la Plataforma de Contractació de l’Estat, obrir el termini de presentació d’ofertes. La documentació, després de la redelegació de competències per ajustar els pressupostos, atesa la pujada de preus de materials, per garantir que les obres tindran un licitador, recull que el pressupost base de licitació serà de 4.477,834,31 euros més 940.345,21 euros en concepte d’IVA, que seran liquidats en els exercicis pressupostaris de 2023, 2024 i 2025.

El temps per a executar les obres serà de 15 mesos, un període durant el qual l’alumnat es traslladarà a les instal·lacions del col·legi L’Illa, al mateix districte marítim, per minimitzar l’efecte en la comunitat educativa de l’Elcano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari