Castelló inicia el procés de participació ciutadana per a crear el nou Pla de Barris

Els veïns i veïnes del Grup 25 de novembre són els primers a participar en este pla que millorarà l'eficiència energètica i l'accessibilitat en cinc grups residencials

Guardar

Els regidors Sergio Toledo i Paco Cabañero es reuneixen amb els veïns del Grup 25 de novembre
Els regidors Sergio Toledo i Paco Cabañero es reuneixen amb els veïns del Grup 25 de novembre

L'Ajuntament de Castelló avança amb la creació del Pla de rehabilitació de Barris i ho fa amb l'inici del procés de participació ciutadana. Así, el regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, i el regidor de Barris, Paco Cabañero, s'han reunit amb prop d'un centenar de veïns del grup residencial 25 de novembre per a iniciar la fase del procés de participació i cocreació dels projectes en marcats en el Pla de rehabilitació de Barris a Castelló.

En el grup residencial 25 de novembre de la capital de la Plana es van a veure beneficiades 312 habitatges el que implica a 40 comunitats de veïns. En esta etapa es prioritza la participació veïnal perquè els residents poden realitzar aportacions a través dels tallers i sessions organitzades or part de l'Ajuntament. L'objectiu d'estos és informar de primera mà de les obres de rehabilitació, l'eficiència energètica i l'accessibilitat.

"Anem acompanyats dels veïns per a dur a terme este Pla de Barris que compta amb una inversió de 17 milions d'euros. L'Ajuntament de Castelló realitzarà l'aportació corresponent als propietaris per a subvencionar el 100 %, per la qual cosa els veïns no hauran de pagar la seua rehabilitació".

El projecte de rehabilitació en l'àmbit de barri, que beneficiarà a 584 habitatges, contempla la rehabilitació i regeneració urbana de cinc grups d'habitatges de la ciutat de Castelló (Sequiol, Mar Mediterrani, Jose Antonio, Ramiro Ledesma i 25 de novembre) que formen part de les Àrees de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) de la ciutat, delimitades per a esta convocatòria en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

Una iniciativa promoguda pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana que compta amb una inversió total de 17.007.865,00 € finançada amb fons europeus Next Generation a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Així mateix,

La fi d'este pla és millorar en un 60 % l'eficiència energètica, desenvolupar actuacions urgents de rehabilitació, implementar accions de control de l'amiant, promocionar l'accessibilitat i establir accions d'urbanització en l'espai urbà.

Horaris de les oficines

Per este motiu, i perquè tota la ciutadania que residix en estos cinc grups afectats puga informar-se, s'han obert dues oficines fixes que es complementen amb una de caràcter mòbil en el Grau fins al pròxim mes de juliol.

La primera de les oficines fixes està situada en el Carrer Tenerías, número 4. El seu horari és dilluns i dimarts de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00, i dimecres i divendres de 10:00 a 14:00 hores.

La segona oficina fixa es troba en la Plaça Sierra Espadan, número 3. El seu horari d'atenció és de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i els dimecres de 16:00 a 18:00 hores.

Finalment, l'oficina mòbil estarà situada temporalment, durant els mesos de maig a juliol, en el Carrer Sebastián Elcano, número 30, en el districte marítim. El seu horari d'atenció serà els dijous de 10:00 a 14:00 i 16:00 a 18:00 hores.

Destacats